Koppelstones abbeystones trommelstenen roodzwart, 20x30x6cm, per m2

Art.nr.: 82103006
€ 25,49 € 21,07
Leverbaar: Levertijd 3-10 dagen
  • Lage prijzen
  • Hoge kwaliteit producten
  • Betrouwbaar bedrijf
  • Snelle levering
Koppelstones zijn betonnen stenen met een verouderde uitstraling verkregen door de stenen te trommelen, verkrijgbaar in diverse kleuren.

+ Prijs per m2
+ Leverbaar in de volgende afmetingen: 10x10x6cm, 15x15x6cm, 15x20x6cm, 20x20x6cm, 20x30x6cm, 30x40x6cm, 30x60x6cm, wildverband
+ Leverbaar in de volgende kleuren: antraciet, bont, brons, oud bont, creme, roodzwart
+ Gegarandeerd maatvast waardoor snel en eenvoudig te leggen
+ Kleurvast
+ Vorstbestendig
+ Onderhoudsvriendelijk
+ Uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding
+ Opsluitbanden en kantafsluitingen als optie leverbaar
+ Bestraten tuin of terras à €10,- per m2 vanaf 40m2
Tambourstenen getrommeld, authentieke middeleeuwse uitstraling, rood/zwart. Prijs per m2

Stappenplan voor als u zelf gaat bestraten

1. Voorbereiding:
Plaats piketten aan de buitenzijde van het gedeelte dat u wilt bestraten. Geef de hoogte aan waarop de stenen moeten worden geplaatst en zorg hierbij voor voldoende afloop voor de afwatering (ongeveer 2 cm/m). Plaats de piketten maximaal 10 m uit elkaar en span een strak koord op de uiteindelijk gewenste hoogte.

2. Ondergrond:
De ondergrond bestaat uit vier lagen: de stenen zelf, de straatlaag, de fundering en de ondergrond. Voor een terras op een draagkrachtige grond graaft u de grond uit tot een diepte van circa 15 cm plus de hoogte van de klinker. Gaat het om een oprit, dan graaft u tot een diepte van minimaal 20 cm plus de hoogte van de klinker. Is de ondergrond minder draagkrachtig, dan graaft u voor een terras of oprit 15 cm extra uit. Verstevig in dat geval de draagkracht met een mengsel van zand en grofkorrelig materiaal, bijvoorbeeld bouwpuin. Zorg ervoor dat de ondergrond effen, vocht- en vorstvrij is en verdicht deze met een trilplaat of trilwals.

3. Kantopsluiting:
Plaats de kantopsluiting. Deze beschermt de stenen straks tegen schuiven en verzakken. Om de positie van de kantopsluiting te bepalen, plaatst u over de volle breedte een strook stenen met een kleine voeg. Voorzie de kantopsluiting van een steunkussen (stut) met daar tegenaan minimaal 5 cm mager beton. Voor een fraaie afwerking en optimale afwatering plaatst u de kantopsluiting lager dan de bestrating.

4. Fundering:
Vaak bestaat de ondergrond uit een stabilisé-laag. Bij terrassen is deze laag minimaal 12 cm dik, bij opritten minimaal 17 cm. Stabilisé is zand, gemengd met 100 à 150 kg cement per m³. Dit is één deel cement op zeven tot elf delen zand. Trek de stabilisé recht met een rei en verdicht de fundering. U kunt dit het beste doen met een trilplaat. Door het trillen neemt de dikte van de funderingslaag af met ongeveer 15%.

5. Straatlaag:
De straatlaag bestaat uit een laag van ongeveer 4 à 5 cm zuiver en gewassen rivierzand of breekzand 0/7. Na verdichting loopt de hoogte van de straatlaag met ongeveer 1 cm terug. Voordat u de stenen gaat leggen, gaat u de straatlaag ‘afreien’ oftewel u egaliseert de vloer met behulp van een rechte lat. Kiest u voor een mengsel van zand en cement, dan is het belangrijk dat u de stenen hierin plaatst binnen 2 à 3 uur.

6. Kwaliteit en mengen van de stenen:
Alle Intergard producten voldoen aan de Europese CE-normering. Deze kwaliteitslabels staan garant voor producten van de hoogste kwaliteit. Dat neemt niet weg dat de stenen minimale kleurverschillen kunnen vertonen. Als u de stenen uit verschillende pakken tegelijk neemt, vallen de eventuele kleurverschillen minimaal op.

7. Het plaatsen van de bestrating:
Leg de stenen tegen elkaar met een kleine tussenvoeg. Neem tijdens het bestraten plaats op het gedeelte dat u al hebt bestraat. Zorg ervoor dat de klinkers na het aftrillen 5 à 10 mm hoger liggen dan de kantopsluiting. Zo voorkomt u dat er straks plassen blijven staan op uw bestrating. Maak bij het leggen gebruik van zoveel mogelijk hele stenen en meegeleverde halve stenen. Controleer regelmatig de richting van de voeglijnen en de vlakte van de bestrating. Voer waar nodig correcties uit.
Is de bestrating af, dan strooit u over de bestrating een voegvulling van zuiver wit zand. Borstel de vulling zo goed mogelijk in de voegen.

8. Aftrillen:
U bent nu klaar voor de ‘finishing touch’. U gaat de bestrating trillen. Gebruik hiervoor een trilplaat met een rubberen zool. Zo voorkomt u beschadigingen. Het aftrillen moet gebeuren voordat de fundering verhard is. Aftrillen op een uitgeharde ondergrond kan beschadigingen veroorzaken. Zorg dat de bestrating schoon en droog is voordat u gaat aftrillen. Begin bij de rand en beweeg langzaam naar het midden. Breng na het aftrillen opnieuw een laagje voegvulzand aan en borstel ook deze
regelmatig tussen de voegen.

9. Ingebruikname:
Uw bestrating is nu klaar voor gebruik. Hebt u gewerkt met een zand/cement straatlaag, dan doet u er goed aan om nog even te wachten met belasten.

10. Controle:
Controleer één keer per jaar de voegvullingen en de gelijkmatigheid van de bestrating. Voer de nodige herstellingen direct uit. Zo blijft uw bestrating fraai en comfortabel in het gebruik.
Specificaties
Levertijd (in dagen) 3-10
Afmetingen 20x30x6cm (m2)
Specificaties 20x30x6cm
Kleur Roodzwart
Materiaal Beton
Schrijf uw eigen review
Jouw beoordeling voor "Koppelstones abbeystones trommelstenen roodzwart, 20x30x6cm, per m2"
Aantal sterren
Is dit hem?
Koppelstones abbeystones trommelstenen roodzwart, 20x30x6cm, per m2
Art.nr.: 82103006
Koppelstones abbeystones trommelstenen roodzwart, 20x30x6cm, per m2