Rietmatten

Rietmatten worden gebruikt als natuurlijke tuinafscheiding en zijn snel en eenvoudig te plaatsen en eventueel op maat te knippen zonder problemen. Ook vaak gebruikt om oude schuttingen op te leuken of op pergola's of overkappingen als decoratie en tegen de zon. De rietmat kan met behulp van tie wraps tegen betongaas of een gaashekwerk worden geplaatst maar ook met krammen tegen houten palen, een bestaande schutting of tuinscherm of een lelijke muur. Deze rietmatten zijn gemaakt van natuurlijk restmateriaal, de keuze voor deze kwalitatief hoogwaardige rietmatten betekent dan ook dat u een milieuvriendelijk tuinscherm plaatst zonder dat daarvoor bomen hoeven worden gekapt en voorkomt daarmee boskap.

Bovendien is een tuinafscheiding van natuurlijk materiaal aantrekkelijk voor insecten, vogels en vlinders. Deze tuinafscheidingen worden evenals wilgenmatten, bamboematten, boomschorsmatten en heidematten aanbevolen door milieu organisaties en het Ministerie van VROM.

Bestelt u uw rietmatten bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u rietmatten per pallet in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Lees hier meer over onze rietmatten.

Meer

5 Resultaten

5 Resultaten

Waarom kiezen voor rietmatten

Wanneer u kiest voor rietmatten, dan kiest u voor een milieuvriendelijke tuinafscheiding met een natuurlijke uitstraling. Rietmatten kunt u eenvoudig inkorten op elke gewenste maat. Uiterst geschikt voor uw tuin maar ook voor op het balkon of overkapping. Rietmatten zijn een fraai alternatief voor houten schuttingen. De rietmatten zijn eenvoudig te plaatsen tegen .o.a. betongaas of hekwerken en in iedere gewenste maat te knippen. Rietmatten zijn een fraai, geheel natuurlijk ecologisch alternatief voor houten schuttingen, waarbij geen chemische impregnatie voor verduurzaming wordt gebruikt. Hoe lang gaat een rietmat mee? De gemiddelde levensduur van een rietmat is 8 jaar. Het materiaal is 100% natuurlijk en wordt samengesteld uit natuurlijk restmateriaal of snoeihout uit natuurbeheer, dus geen ontbossing of boskap, minder CO2 en geen aanslag op de flora en fauna als gevolg van ontbossing. Rietmatten trekken vogels, vlinders, bijen en insecten aan en dragen daardoor bij aan een natuurlijke milieuvriendelijke tuin. Ook hoeven rietmatten niet verduurzaamd te worden met chemische materialen om de levensduur te verlengen, wat opnieuw het milieu aanzienlijk ontlast t.o.v. bijvoorbeeld geïmpregneerde schuttingen. De rietmatten worden vaak bekleed met allerlei bloemige en groene klimplanten wat de lucht en natuur nog verder ten goede komt. Tenslotte worden rietmatten ook vaak als gebruikt als decoratie of als zonnescherm op pergola's of overkappingen, als bescherming tegen de vorst rondom jonge boomstammen, als afscheiding en aankleding van bedrijventerreinen, campings, vakantieparken, beurzen, evenementen, festivals, attractieparken, dierentuinen, zwembaden, sportvelden.

Waaruit bestaan onze rietmatten

Rietmatten bestaan uit rietstengels die met perlondraad aan elkaar gebonden worden, zijn relatief strak ingebonden voor een hogere zichtdichtheid en zijn op elke gewenste maat te knippen met een snoeischaar. Rietmatten zijn milieuvriendelijk en worden als tuinafscheiding aanbevolen door milieu organisaties en zelfs door onze voormalige minister van VROM, Jacqueline Cramer.

Plaatsen van rietmatten tegen betongaas

Een vaak gebruikte manier om rietmatten snel en effectief te plaatsen is tegen betongaas. Om het betongaas te plaatsen, heeft u hardhouten palen nodig, gaaspaneelklemmen en eventueel een grondboor. Met de grondboor maakt u om de 150cm een gat in de grond, waarin u de hardhouten palen plaatst. Per hardhouten paal heeft u 4 gaaspaneelklemmen nodig, waarmee u het betongaas aan de hardhouten palen bevestigd. Onze gaaspaneelklemmen of betonmatbeugels zijn verpakt per 4 stuks in een zakje inclusief de schroefjes. Het betongaas is eenvoudig op maat te knippen, mocht het niet geheel passen. Hoe maak je een rietmat vast? Nadat het betongaas is geplaatst, kunt u de rietmatten uitrollen en bevestigen met tie-wraps aan het betongaas.

Plaatsen van rietmatten tegen hekwerken

Het plaatsen van rietmatten tegen hekwerken is snel en eenvoudig te realiseren. De rietmat dient u uit te rollen tegen het hekwerk en daarna te bevestigen met tie-wraps.

Plaatsen van rietmatten tegen schuttingen

Het plaatsen van bamboematten tegen bestaande houten tuinschermen of schuttingen is eveneens snel te realiseren. U rolt de bamboematten uit tegen de schuttingen en spijkert deze vast met krammen. U tuin krijgt hiermee meteen een natuurlijke uitstraling.

Plaatsen van rietmatten tegen betonschuttingen of lelijke muur

Voordat u een tuinmat of rietmat tegen een muur of betonschutting bevestigd, dient u eerst wat houten panlatten tegen de muur te plaatsen. Dit gaat het snelst met behulp van montagekit. Daarna kunt u de rietmat eenvoudig uitrollen tegen de muur of betonschutting en bevestigen met krammen.

Zichtdoeken

Tuinmatten zoals wilgenmatten, bamboematten, boomschorsmatten en heidematten, en rietmatten, zijn meestal minder zichtdicht dan bijvoorbeeld schuttingen. Om toch een hogere mate van privacy te bereiken kunt u achter of tussen de tuinmatten zichtdoeken plaatsen. Zodoende bereikt u toch de verlangde zichtdichtheid en kunt u met een gerust hart in uw tuin gaan zitten, zonder dat u het gevoel hebt begluurd te worden.

Komt u er niet helemaal uit, stuur dan een mail naar [email protected] of belt u ons op 0546-579030. We helpen u graag verder.

Rietmatten kopen

Wilt u een degelijke en mooie rietmat kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Natuurlijk kunt u de rietmat zelf plaatsen, maar wilt u dat wij dit voor u regelen, dan kost dit €10,- euro per strekkende meter.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is de rietmat niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere schuttingen, zoals hout beton schuttingen, boomschorsmatten, heidematten of bamboematten