Houten schuttingen

Wilt u rustig in de tuin kunnen zitten zonder afleiding, dan is de houten schutting of tuinscherm een van de meest gekozen tuinafscheiding. Deze schuttingen zijn relatief eenvoudig te monteren en blokkeren met hun hoogte inkijk van buitenaf. Daarnaast geeft het hout een wat natuurlijke sfeer aan je tuin.

Kiest u voor een houten schutting, dan bent u bij Intergard aan het juiste adres. Wij bieden een enorm assortiment en de scherpste prijzen. Daarnaast staan we altijd voor u klaar wanneer u vragen heeft.

Lees hier meer over onze houtenschuttingen.

Meer

20 Resultaten

20 Resultaten

Waarom kiezen voor houten schuttingen

Wanneer u kiest voor een houten schutting of tuinscherm, dan kiest u voor een zeer duurzame en solide tuinafscheiding waar u jarenlang plezier van zult beleven. Houten schuttingen bieden behoorlijk veel privacy. Onze schuttingplanken bieden namelijk een hoge zichtdichtheid. De grenen tuinschermen zijn onder hoge druk chroomvrij geïmpregneerd wat vroegtijdige houtrot voorkomt. Grenen is een wat zachtere houtsoort, maar ook op grenenhout geven we 10 jaar fabrieksgarantie. Het kan voorkomen dat er wat schimmelvorming op de schermen ontstaat. Het hout wordt behandeld en geïmpregneerd en heeft dan nog niet afdoende kunnen ventileren. Het hout is verder niet aangetast. Hout heeft van zichzelf een antibacteriële werking. Schimmels en bacteriën blijven op droog blank hout niet lang in leven. Een paar flinke regenbuien en de zwarte vlekken zijn verdwenen. Eventueel kan men het wegschrobben met wat water en soda.

Waaruit bestaan houten schuttingen

Onze houten schuttingen of tuinschermen bestaan uit grenen planken. Het aantal planken bepaalt de zichtdichtheid van het tuinscherm de dikte de robuustheid. Deze worden al dan niet geschroefd in geelverzinkt of rvs. Dat is afhankelijk van het tuinscherm. Houten schuttingen hebben een zeer lange levensduur en bieden bovendien privacy, met name in de 21 planks schutting.

Extra opties bij de houten schuttingen

Afdeklatten voor schuttingen zijn als optie verkrijgbaar en geven de schutting een mooie afwerking. Bovendien zorgt de afdeklat ervoor dat de houten tuinschermen worden beschermd tegen vocht en weersinvloeden. Hierdoor kan het vocht niet in het schuttingscherm trekken, waardoor de levensduur van de schutting verlengd wordt.

Hoe plaats ik een houten schutting?

Wilt u zelf de schutting plaatsen, dan helpen we u op weg. Tijdens het plaatsen van de houtschutting is het handig om de volgende gereedschappen bij de hand te hebben: waterpas, accubootmachine en grondboor. Daarnaast heeft u per scherm 1 set l-beslag nodig.

De schutting plaatst u als volgt.

  1. Plaats de puntpaalhouder in de grond waar u de houten palen wilt hebben staan. Deze kunt u in de grond spiesen of slaan.
    Heeft u langere houten palen, dan hoeft u geen puntpaalhouders te plaatsen.
  2. Plaats de houten palen in de puntpaalhouder of in de grond. Mochten de palen qua lengte niet goed zijn, dan kunt ze eenvoudig op maat zagen.
    Zorg ervoor dat u vooraf weet hoe breed de schutttingschermen zijn, zodat u weet hoe ver de palen uit elkaar moeten staan. U kunt eventueel ook kiezen voor betonpalen
  3. Span tussen de palen touwtjes die waterpas hangen. Gebruik deze touwtjes om gaten te boren in de houten palen. Tussen elke twee palen komen twee touwtjes te hangen.
  4. Bevestig het l-beslag op de positie van de touwtjes. Als deze waterpas hangen, weet u zeker dat het beslag op de juiste hoogte komt te hangen.
  5. Houd de schermen op de juiste hoogte (zorg dat ze recht hangen) en teken de gaten van het beslag op de schermen. Boor hier gaatjes voor.
  6. Schroef vervolgens het scherm vast aan de houten palen.


We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen zelf zijn schutting wil plaatsen en het liever door een professional laat doen. Bij ons kunt u terecht voor het laten plaatsen van uw schutting voor €15,- per strekkende meter.
Wilt u gebruik maken van deze service, stuur dan een e-mail naar [email protected] en geef het aantal strekkende meters voor de schutting op. Wij sturen u dan een vrijblijvende offerte voor de plaatsing van de schutting.

Verschillen met andere schuttingen

Naast houten schuttingen, kunt u ook kiezen voor andere schuttingen. Wilt u een houten schutting die nog langer meegaat, kijk dan eens bij onze hardhouten schuttingen. Deze schuttingen zijn nog duurzamer en steviger.

Wilt u de sfeer van houten schuttingen, maar wilt u meer stevigheid als basis? Dan kunt u terecht bij onze hout beton schuttingen. Door als basis beton te nemen, zijn deze schuttingen steviger in de grond verankerd. Daarnaast heeft de schutting minder last van vocht, omdat de houten schermen niet op de grond hangen.

Wilt u een schutting die het meest geluidsdempend is, dan bent u bij de betonschuttingen aan het juiste adres. Deze schuttingen bestaan uit betonpalen en betonschermen, waardoor geluid van de straat gedempt wordt. Daarnaast zijn deze schermen het beste beschermd tegen de weersomstandigheden.
Het nadeel van deze schuttingen is dat deze schuttingen lastiger te verwijderen is als ze eenmaal geplaatst zijn.

Wilt u een schutting die nagenoeg onderhoudsvrij is, kies dan voor een composietschutting. Deze schuttingen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en, in tegenstelling tot houten schuttingen, hebben geen last van vocht van regen.

Houten schuttingen kopen

Wilt u een degelijke en mooie houten schutting kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is een schutting niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere tuinafscheidingen, zoals natuurlijke tuinafscheidingen of hekwerken