Houtkachel

In deze categorie vindt u onze sfeervolle houtkachels. Een houtkachel zorgt natuurlijk voor warmte, maar ook voor sfeer en beleving. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Neemt u snel een kijkje?

Bestelt u uw nieuwe houtkachel bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.Bent u wederverkoper en koopt u houtkachels per pallet in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Heeft u vragen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer

5 Resultaten

5 Resultaten

Waarom kiezen voor een houtkachel

Wanneer u kiest voor één van onze houtkachels dan kiest u voor een product van hoogwaardige kwaliteit. Het aanschaffen van een houtkachel biedt vele voordelen; sfeer, gezelligheid en warmte. Maar ook scheelt het u aanzienlijk in de stookkosten. Ook CO2 uitstoot wordt verminderd bij het gebruik van houtkachels. Een prachtige serie design houtkachels vindt u in ons assortiment verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. De houtkachels voldoen aan alle kwaliteitsvoorschriften en zijn gecertificeerd. Voldoen tevens aan de veeleisende Europese Eco-Design 2022-voorschriften. Het reinigen van de haardruit doet u eenvoudig met as. Dit doet u door een handjevol aanmaak as te mengen met water. De pasta die ontstaat wrijft u met een pluisvrije doek of met keukenrol over de ruit. Dit proces herhaalt u een aantal keer. Daarna verwijdert u de pasta met een vochtige doek en wrijft u de ruit na met een keukenhanddoek. Natuurlijk kunt u ook glasreiniger gebruiken. U spuit de ruit in en verwijdert het gelijk met keukenpapier. Bij het aanschaffen van brandhout moet men vooral letten op de vochtigheid. Deze moet minder dan 20% zijn. Hardhout brandt langzaam en vormt veel warmte. Dat is natuurlijk ideaal om te gebruiken. Essen en beukenhout kunt u ook prima gebruiken voor het aansteken van de houtkachels. Deze zijn namelijk zeer snel aan te steken en hebben een snelle droging. De combinatie van deze 2 houtsoorten werkt het beste. Advies is om de houtkachel eens per jaar te controleren.

Waaruit bestaan onze houtkachels

Veel modellen hebben een dubbele stalen behuizing en een brandkamer met vermiculiet. Vermiculiet omdat dit brandwerend, isolerend, vloeistofabsorberend en temperatuurbestendig is. Daarnaast zijn onze houtkachels voorzien van een hittebestendige verf tot 800 graden Celsius en het keramische glas tot 750 graden. Diverse van onze modellen houtkachels hebben de ruimte voor een houtopslag. De houtkachels hebben een gietijzeren rooster.

Voordelen van gebruik brandhout

Brandhout is efficiënt en goedkoper dan het gebruik van gas of electriciteit. Het is zeer milieuvriendelijk en men schoont door het gebruik van brandhout de bossen op. Afval dat staat ontstaat door de verbranding kan hergebruikt worden voor bijvoorbeeld meststof.

Houtkachel kopen

Wilt u een degelijke en mooie houtkachel kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is een tuinhaard niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere categorieën zoals tuinafscheidingen, sierbestrating of tuinhuisjes