Wilgenmatten

Wilgenmatten of wilgenrollen worden gebruikt als natuurlijke milieuvriendelijke tuinafscheiding of erfafscheiding en zijn snel en eenvoudig te plaatsen en eventueel op maat te knippen zonder problemen. De wilgenmat kan met behulp van tie-wraps tegen betongaas of een gaashekwerk worden geplaatst maar ook met krammen tegen houten palen, een bestaande schutting of tuinscherm of een lelijke muur. Deze wilgenrollen zijn gemaakt van snoeihout, de keuze voor deze kwalitatief hoogwaardige wilgenmatten betekent daarmee dat u een milieuvriendelijk tuinscherm plaatst zonder dat daarvoor bomen hoeven worden gekapt, m.a.w. duurzaam en milieuvriendelijk. Deze tuinafscheidingen worden evenals heidematten, bamboematten, rietmatten en boomschorsmatten aanbevolen door milieu organisaties en het Ministerie van VROM. Wilgenmatten zijn tevens verkrijgbaar als wilgenmat composiet.

Bestelt u uw wilgenmatten bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u wilgenmatten per pallet in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Lees hier meer over onze wilgenmatten.

Meer

18 Resultaten

18 Resultaten

Waarom kiezen voor wilgenmatten

Wanneer u kiest voor wilgenmatten, dan kiest u voor een duurzame milieuvriendelijke tuinafscheiding met een natuurlijke uitstraling veelal toegepast in tuinen of op het balkon. Hoe lang gaat een wilgenmat mee? De gemiddelde levensduur bedraagt ruim 15 jaar, de wilgentakken lopen tabs toe tot een dikte van gemiddeld 8 tot 10mm. Om de levensduur van de wilgenmatten te verlengen kunt u de wilgenmatten iets boven de grond plaatsen. Onze wilgenmatten zijn om de 20cm ingevlochten met verzinkt staaldraad, de zichtdichtheid bedraagt ongeveer 70%, een hogere zichtdichtheid kan bereikt worden door middel van zichtdoeken.

De wilgenmatten zijn eenvoudig te plaatsen tegen betongaas of schuttingen en in iedere gewenste maat te knippen. Wilgenmatten zijn een fraai alternatief voor houten schuttingen. U kunt ook uw oude lelijke schutting bedekken met wilgenmatten, zo verfraaid u eenvoudig uw tuin. Ook kunt u natuurlijk wilgenmatten laten begroeien met klimplanten zoals hedera, clematis of kamperfoelie. U hebt door het plaatsen van een wilgenmat dan eerst nog wat extra privacy voordat de heg is volgroeid. Tenslotte worden wilgenmatten ook vaak als gebruikt als decoratie of als zonnescherm op pergola's of overkappingen, als bescherming tegen de vorst rondom jonge boomstammen, als afscheiding en aankleding van bedrijventerreinen, campings, vakantieparken, beurzen, evenementen, festivals, attractieparken, dierentuinen, zwembaden, sportvelden.

Waaruit bestaan onze wilgenmatten

Wilgenmatten bestaan uit wilgentakken die met verzinkt draad aan elkaar worden gebonden. De takken van onze wilgenmatten zijn van hoogwaardige kwaliteit en geven uw tuin een robuuste uitstraling. Wilgenmatten zijn milieuvriendelijk en worden als tuinafscheiding aanbevolen door milieu organisaties en zelfs door onze voormalige minister van VROM, Jacqueline Cramer.

Plaatsen van wilgenmatten tegen betongaas

Een vaak gebruikte manier om wilgenmatten snel en effectief te plaatsen is tegen betongaas. Om het betongaas te plaatsen, heeft u hardhouten palen nodig, gaaspaneelklemmen en eventueel een grondboor. Met de grondboor maakt u om de 150cm een gat in de grond, waarin u de hardhouten palen plaatst. Per hardhouten paal heeft u 4 gaaspaneelklemmen nodig, waarmee u het betongaas aan de hardhouten palen bevestigd. Onze gaaspaneelklemmen of betonmatbeugels zijn verpakt per 4 stuks in een zakje inclusief de schroefjes. Het betongaas is eenvoudig op maat te knippen, mocht het niet geheel passen. Hoe maak je een wilgenmat vast? Nadat het betongaas is geplaatst, kunt u de wilgenmatten uitrollen en bevestigen met tie-wraps aan het betongaas.

Plaatsen van wilgenmatten tegen hekwerken

Het plaatsen van wilgenmatten tegen hekwerken is snel en eenvoudig te realiseren. De wilgenmat dient u uit te rollen tegen het hekwerk en daarna te bevestigen met tie-wraps.

Plaatsen van wilgenmatten tegen schuttingen

Het plaatsen van wilgenmatten tegen bestaande houten tuinschermen of schuttingen is eveneens snel te realiseren. U rolt de wilgenmatten uit tegen de schuttingen en spijkert deze vast met krammen. U tuin krijgt hiermee meteen een natuurlijke uitstraling.

Plaatsen van wilgenmatten tegen betonschuttingen of lelijke muur

Voordat u een tuinmat of wilgenmat tegen een muur of betonschutting bevestigd, dient u eerst wat houten panlatten tegen de muur te plaatsen. Dit gaat het snelst met behulp van montagekit. Daarna kunt u de wilgenmat eenvoudig uitrollen tegen de muur of betonschutting en bevestigen met krammen.

Zichtdoeken

Tuinmatten zoals wilgenmatten, bamboematten, boomschorsmatten en heidematten, en rietmatten, zijn meestal minder zichtdicht dan bijvoorbeeld schuttingen. Om toch een hogere mate van privacy te bereiken kunt u achter of tussen de tuinmatten zichtdoeken plaatsen. Zodoende bereikt u toch de verlangde zichtdichtheid en kunt u met een gerust hart in uw tuin gaan zitten, zonder dat u het gevoel hebt begluurd te worden.

Komt u er niet helemaal uit, stuur dan een mail naar [email protected] of belt u ons op 0546-579030. We helpen u graag verder.

Wilgenmatten kopen

Wilt u een degelijke en mooie wilgenmat kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is de wilgenmat niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere schuttingen, zoals hout beton schuttingen, boomschorsmatten, heidematten of bamboematten