Grindplaten

Kwalitatief hoogwaardige grindplaten of splitplaten voor siergrind en siersplit voor opritten, tuinen, tuinpaden. Komt u er niet helemaal uit, laat ons dan de dikte, lengte en breedte weten wat u wilt laten bestraten en u krijgt dezelfde dag nog een geheel vrijblijvende offerte toegestuurd.

Bestelt u uw nieuwe grindplaten of splitplaten bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Meer

11 Resultaten

11 Resultaten

Waarom kiezen voor grindplaten

In ons assortiment bieden wij ook grindplaten, splitplaten aan hiermee kunt u eenvoudig grote oppervlaktes aanleggen. Grindplaten zijn extreem sterk en belastbaar tot 3 ton per m2. Grindplaten hebben een sterke homogene structuur door hoogwaardig spuitgietproces. Worden gefabriceerd uit polypropyleen en zijn voorzien van extra uitsparingen voor betere afwatering. Veder zijn grindplaten eenvoudig op maat te zagen en hebben grindplaten een hoge waterdoorlaatbaarheid, zelfs na trilling.

Waaruit bestaan onze grindplaten

Onze grindplaten bestaan uit kunststof polypropyleen, dit is een relatief harde, sterke kunststofsoort. Verder is polypropyleen milieuvriendelijk en volledig recyclebaar.

Opsluitbanden voor grindplaten

Opsluitbanden worden gebruikt voor het vastzetten van uw sierbestrating, paden en opritten, zodat de bestrating niet wegzakt, kieren krijgt en instabiel wordt. Ook wordt het gebruikt om grind en sierplit in te sluiten. Het goed insluiten met opsluitbanden voorkomt ook dat onkruid een kans krijgt door kiervorming. Door opsluitbanden zorgt u er dus voor dat uw sierbestrating er strak uit blijft zijn en niet verzakt.

Leginstructies grindplaten

1. FUNDATIE VOOR GRINDPLATEN De juiste fundatie wordt bepaald door de ondergrond en verwachte belasting. Algemeen beschreven bestaat de fundatie uit: Voor wandelpaden: een vlakke laag scherp zand van 10 cm. Voor berijden met auto’s: een verdichte laag puin van 15-20 cm plus 4-6 cm scherp zand.

2. VORMEN VAN GRINDPLATEN Creëer de vormen met kantplanken in aluminium, corten- of verzinkt staal, hout of PVC. Hoogte (10-15 cm) en dikte afhankelijk van verwachte belasting. Gebruik laser uitlijning met de omgeving.

3. VERDICHTEN VAN GRINDPLATEN Een stabiele, goed verdichte basis zoals nodig voor elke bestrating, is essentieel. Gebrekkige fundatie zal leiden tot een teleurstellend resultaat.

4. VLAKKEN VAN GRINDPLATEN Na het verdichten wordt de zandlaag gevlakt en overtollig zand wordt verwijderd. Haal ook verontreinigingen of scherpe objecten weg.

5. LEGGEN VAN GRINDPLATEN Elke grindplaat heeft aan 2 zijden een overschot van het geo-textiel. Leg de grindplaat op het uitstekende geo-textiel van de aangrenzende grindplaat voor maximale stabiliteit en sterkte en tevens beperking van onkruid.

6. OP MAAT MAKEN VAN GRINDPLATEN Maak de platen op maat langs de kanten of om obstakels heen met behulp van de hand- of elektrische zaag. De grindplaten moeten tussen de kantplanken worden opgesloten. Noot: veiligheidsvoorschriften fabrikant in acht nemen.

7. VULLEN Vul de grindplaten met 1 of 2 groottes split of grind tussen 3-15 mm, zodanig dat de laag 15-20 mm boven de platen uitkomt. (Zie ook Technische Documentatie)

8. AFWERKEN Hark het split of grind en verdeel het gelijkmatig. Onderhoud beperkt zich tot het verwijderen van bladeren, vuil en af en toe harken. Vul aan waar nodig, zodat de grindplaten volledig bedekt zijn met split of grind.

Grindplaten kopen

Wilt u degelijke en mooie grindplaten kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Natuurlijk kunt u grindplaten zelf plaatsen, maar wilt u dat wij dit voor u regelen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Zijn grindplaten niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere categorieën zoals tuinafscheidingen, speeltoestellen of tuinhuisjes