Vlonderplanken bamboe

Hoog kwalitatieve vlonderplanken of terrasplanken van bamboe vindt u in deze categorie. Het voordeel van bamboe vlonderplanken of terrasplanken is dat het harder is dan hardhout en een nog langere levensduur heeft. De vlonderplanken bamboe zijn voorzien van fijne ribbels en hebben een gladde onderkant. Bovendien zijn de vlonderplanken behandeld met een Nano-coating. Dit biedt een langdurige bescherming van het product. Bamboe is snelgroeiend. Een product wat veel CO2 opneemt en opwarming van de aarde tegen gaat.

Bestelt u uw nieuwe vlonderplanken bamboe of tuinhout bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

lees meer...

2 Resultaten

2 Resultaten

Waarom kiezen voor vlonderplanken bamboe

Wanneer u kiest voor onze vlonderplanken bamboe dan kiest u voor ecologische planken van hoogwaardige kwaliteit. Bamboe vlonderplanken hebben in principe dezelfde voordelen als hardhouten vlonderplanken. Het voordeel van bamboe vlonderplanken of terrasplanken is dat het harder is dan hardhout en een nog langere levensduur heeft. Ook is het zo dat vlonderplanken van bamboe sneller gemonteerd kunnen worden. In vlonderplanken van bamboe kan gespijkerd worden en heeft een dusdanige hardheid dat het zelfs bereden kan worden met een heftruck. Vlonderplanken bamboe zijn voorzien van Nano-coating. Deze coating biedt langdurige bescherming aan het product, is extreem bestendig tegen vocht en is onzichtbaar na het aanbrengen. Bamboe is goed tegen bodemerosie en neemt 30% meer Co2 op wat opwarming van de aarde tegen gaat. In ons assortiment hebben we ook geïmpregneerde vuren vlonderplanken, hardhouten of composiet vlonderplanken.

Waaruit bestaan onze vlonderplanken bamboe

Onze vlonderplanken bamboe is een product van hoogwaardige kwaliteit. Bamboe is een van de snelst groeiende grassoorten op deze aarde en is binnen 6 jaar volgroeid. De vlonderplanken bamboe hebben de duurzaamheidsklasse 1. Zijn zeer goed bewerkbaar, monteerbaar en hebben een zeer hoge pelbelasting. Verder zijn ze voorzien van fijne ribbels aan de bovenkant en glad aan de onderkant. Krimp is bij vlonderplanken bamboe minder dan 1%.

Vlonderplanken bamboe kopen

Wilt u degelijke en mooie vlonderplanken bamboe kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@intergard.nl of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Zijn de vlonderplanken bamboe niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere categorieën zoals tuinafscheidingen, sierbestrating of tuinhuisjes

Stappenplan vlonder maken

Nu uw het benodigde materiaal heeft bepaald kunt u aan de slag met het daadwerkelijk bouwen van uw vlonder. Hieronder lopen we daar in een aantal stappen met u doorheen.

Stap 1 Plaatsen van de palen Met behulp van de grondboor en de paalhamer plaatst u de hardhouten palen. Zorg dat deze 80cm de grond ingaan en dat ze 20cm boven de grond blijven. Het eerste deel doet u met de grondboor en het laatste stuk doet u met de paalhamer.

Stap 2 Het plaatsen van het worteldoek Na het plaatsen van de palen legt u het worteldoek hier overheen. Met behulp van een stanleymes maakt u gaten waar de palen doorheen kunnen. Heeft u meerdere worteldoeken nodig dan is het aan te raden deze te laten overlappen als u het legt.

Stap 3 Het bevestigen van de dwarsliggers U kunt nu de dwarsliggers bevestigen op de palen. Dit doet u met behulp van m8 slotbouten die 120mm lang zijn. Zorgt dat de buitenste dwarsliggers aan de buitenkant van de palen komen. De dwarsliggers dienen aan de zijkant van de houten balken te komen. Dit zorgt voor de meest stevige verbinding.

Stap 4 Het plaatsen van de planken U kunt nu de planken gaan bevestigen op de dwarsliggers. Als de vlonder grenst aan een buitenmuur zorg er dan voor dat er minimaal 2 centimeter tussen de muur en de eerste plank blijft zodat het hout voldoende ruimte heeft om te werken. Schroef de planken om de 40cm aan de dwarsliggers. Gebruik hiervoor speciale RVS vlonderschroeven.

Stap 5 Maak uw vlonder sfeervol! Een vlonder is natuurlijk pas echt af als er hippe meubels op staan geheel naar uw eigen stijl! Misschien heeft u al wat meubels staan of kunt u nieuwe meubels shoppen. Daarna is het terras pas echt af en kunt u lekker relaxen of dineren met vrienden en familie.

Handige tips om uw vlonderterras aan te leggen

Het aanleggen van een vlonder is natuurlijk niet zomaar wat. Daarom delen we graag onze handige tips met u: Om uw droomterras te bouwen en zorgen dat u geen enkel detail mist is het goed om vooraf inspiratie op te doen op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Maak een moodboard en zo verzamelt u de elementen van uw eigen droomterras bij elkaar. Gooi uw oude terrastegels niet weg, maar gebruik dit als fundering onder de regels. Zo krijgt u een mooi en stevig terras. Bestel uw materialen ruim, zodat u tijdens het bouwen van het terras niet gehinderd wordt door te weinig materiaal.