Bamboematten

Bamboematten worden gebruikt als duurzame milieuvriendelijke natuurlijke tuinafscheiding of erfafscheiding en zijn snel en eenvoudig te plaatsen en eventueel op maat te knippen zonder problemen. De bamboemat kan met behulp van tie wraps tegen betongaas of een gaashekwerk worden geplaatst maar ook met krammen tegen houten palen, een bestaande schutting of tuinscherm of een lelijke muur. Deze bamboematten zijn gemaakt van natuurlijk restmateriaal, de keuze voor bamboematten betekent daarmee dat u een milieuvriendelijk tuinscherm plaatst zonder dat daarvoor bomen hoeven worden gekapt, u voorkomt daarmee boskap. Bamboe groeit bovendien 15 keer zo snel en levert 20% meer zuurstof dan bomen. Tenslotte is een tuinafscheiding van natuurlijk materiaal aantrekkelijk voor insecten, vogels en vlinders. Deze tuinafscheidingen worden evenals wilgenmatten, heidematten, rietmatten en boomschorsmatten aanbevolen door milieu organisaties en het Ministerie van VROM.

Bestelt u uw bamboematten bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u bamboematten per pallet in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Meer

7 Resultaten

7 Resultaten

Waarom kiezen voor bamboematten

Wanneer u kiest voor bamboematten, dan kiest u voor een milieuvriendelijke tuinafscheiding met een natuurlijke uitstraling veelal toegepast in Japanse tuinen. Bamboe absorbeert vijf keer meer broeikasgassen dan bomen en produceert 35% meer zuurstof. Hij groeit vier keer sneller dan bomen, wordt binnen zes jaar volwassen en kan tot 30 meter hoog worden. De fotosynthese is superieur en één hectare kan tot 60 ton CO2 per jaar opvangen. De bamboe wordt aan de basis gekapt om regeneratie mogelijk te maken zonder de biodiversiteit of het lokale landschap aan te tasten. Bamboematten zijn een fraai alternatief voor houten schuttingen. Ook kunt u natuurlijk bamboematten laten begroeien met klimplanten zoals hedera, clematis of kamperfoelie. U hebt door het plaatsen van een bamboemat dan eerst nog wat extra privacy voordat de heg is volgroeid. Onze bamboematten kunt u ook gebruiken als zonwering op een overkapping/pergola, als wandbekleding of voor het bedekken van een plafond. De bamboematten zijn eenvoudig te plaatsen tegen .o.a. betongaas of hekwerken en in iedere gewenste maat te knippen. Bamboematten zijn een fraai, geheel natuurlijk ecologisch alternatief voor houten schuttingen, waarbij geen chemische impregnatie voor verduurzaming wordt gebruikt. Hoe lang gaat een bamboemat mee? De gemiddelde levensduur van een natuurlijke bamboemat is 15 jaar. Het materiaal is 100% natuurlijk en wordt samengesteld uit natuurlijk restmateriaal of snoeihout uit natuurbeheer, dus geen ontbossing of boskap, minder CO2 en geen aanslag op de flora en fauna als gevolg van ontbossing. Bamboematten trekken vogels, vlinders, bijen en insecten aan en dragen daardoor bij aan een natuurlijke milieuvriendelijke tuin. Ook hoeven bamboematten niet verduurzaamd te worden met chemische materialen om de levensduur te verlengen, wat opnieuw het milieu aanzienlijk ontlast t.o.v. bijvoorbeeld geïmpregneerde schuttingen. De bamboematten worden vaak bekleed met allerlei bloemige en groene klimplanten wat de lucht en natuur nog verder ten goede komt. Tenslotte worden bamboematten ook vaak als gebruikt als decoratie of als zonnescherm op pergola's of overkappingen, als bescherming tegen de vorst rondom jonge boomstammen, als afscheiding en aankleding van bedrijventerreinen, campings, vakantieparken, beurzen, evenementen, festivals, attractieparken, dierentuinen, zwembaden, sportvelden.

Waaruit bestaan onze bamboematten

Bamboematten bestaan uit bamboestengels die met verzinkt draad aan elkaar gebonden worden, niet meer en niet minder. De takken kunnen bestaan uit hele takken of uit gespleten takken en worden op rol geleverd. Bamboematten zijn milieuvriendelijk en worden als tuinafscheiding aanbevolen door milieu organisaties en zelfs door onze voormalige minister van VROM, Jacqueline Cramer.

Plaatsen van bamboematten tegen betongaas

Een vaak gebruikte manier om bamboematten snel en effectief te plaatsen is tegen betongaas. Om het betongaas te plaatsen, heeft u hardhouten palen nodig, gaaspaneelklemmen en eventueel een grondboor. Met de grondboor maakt u om de 150cm een gat in de grond, waarin u de hardhouten palen plaatst. Per hardhouten paal heeft u 4 gaaspaneelklemmen nodig, waarmee u het betongaas aan de hardhouten palen bevestigd. Onze gaaspaneelklemmen of betonmatbeugels zijn verpakt per 4 stuks in een zakje inclusief de schroefjes. Het betongaas is eenvoudig op maat te knippen, mocht het niet geheel passen. Hoe maak je een bamboemat vast? Nadat het betongaas is geplaatst, kunt u de bamboematten uitrollen en bevestigen met tie-wraps aan het betongaas.

Plaatsen van bamboematten tegen hekwerken

Het plaatsen van bamboematten tegen hekwerken is snel en eenvoudig te realiseren. De bamboemat dient u uit te rollen tegen het hekwerk en daarna te bevestigen met tie-wraps.

Plaatsen van bamboematten tegen schuttingen

Het plaatsen van bamboematten tegen bestaande houten tuinschermen of schuttingen is eveneens snel te realiseren. U rolt de bamboematten uit tegen de schuttingen en spijkert deze vast met krammen. U tuin krijgt hiermee meteen een natuurlijke uitstraling.

Plaatsen van bamboematten tegen betonschuttingen of lelijke muur

Voordat u een tuinmat of bamboemat tegen een muur of betonschutting bevestigd, dient u eerst wat houten panlatten tegen de muur te plaatsen. Dit gaat het snelst met behulp van montagekit. Daarna kunt u de bamboemat eenvoudig uitrollen tegen de muur of betonschutting en bevestigen met krammen.

Zichtdoeken

Tuinmatten zoals wilgenmatten, bamboematten, boomschorsmatten en heidematten, en rietmatten, zijn meestal minder zichtdicht dan bijvoorbeeld schuttingen. Om toch een hogere mate van privacy te bereiken kunt u achter of tussen de tuinmatten zichtdoeken plaatsen. Zodoende bereikt u toch de verlangde zichtdichtheid en kunt u met een gerust hart in uw tuin gaan zitten, zonder dat u het gevoel hebt begluurd te worden.

Komt u er niet helemaal uit, stuur dan een mail naar [email protected] of belt u ons op 0546-579030. We helpen u graag verder.

Bamboematten kopen

Wilt u een degelijke en mooie bamboemat kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is de bamboemat niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze bamboeschermen of PVC bamboematten en onze andere schuttingen, zoals hout beton schuttingen