Gaaspanelen

Verzinkte gaaspanelen worden vaak als tuinafscheiding of hekwerken gebruikt als klimplantenrek om er klimplanten tegenaan te laten groeien of te bedekken met natuurlijke milieuvriendelijk tuinafscheidingen of tuinmatten zoals heidematten, wilgenmatten, boomschorsmatten, rietmatten of bamboematten. Om de gaaspanelen te plaatsen, heeft u houten palen nodig, gaaspaneelklemmen en puntpaalhouders.

Bestelt u uw gaaspanelen bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u gaaspanelen per pallet in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Lees hier meer over onze gaaspanelen.

Meer

7 Resultaten

7 Resultaten

Waarom kiezen voor gaaspanelen

Wanneer u kiest voor gaaspanelen, dan kiest u voor een stevige, betaalbare en eenvoudig te monteren tuinafscheiding. Gaaspanelen zijn zeer eenvoudig te plaatsen tegen palen en kunt u afdekken met onze milieuvriendelijke tuinafscheidingen zoals wilgenmatten, bamboematten, heidematten of boomschorsmatten, dit voor extra privacy. Gaaspanelen zijn ook zeer geschikt om te laten begroeien met bloeiende of groene klimplanten, u kunt ze als klimplantenrek tegen een muur of schutting bevestigen of u kunt het in een houten frame plaatsen als trellis tussen dichte schuttingen of tuinschermen. Voor het bevestigen aan de palen kunt u eenvoudig onze gaaspaneelklemmen gebruiken. Gaaspanelen worden ook vaak gebruikt voor het maken van een konijnenhok, volière of kippenren. Het is dan wel even belangrijk dat u let op de maaswijdte van het gaaspaneel.

Waaruit bestaan een gaaspaneel bij Intergard

Gaaspanelen zijn kant en klare stekloze draadmatten van ijzer en zijn in tegenstelling tot betongaas slechts 180x180cm of 180x90cm. Ook hebben gaaspanelen veelal een maaswijdte van 10x10cm en zijn zeer makkelijk op elke gewenste maat te knippen. In ons assortiment vindt u ook een gaaspaneel met een kleinere maaswijdte, namelijk de 5x5cm. Onze draadmatten of gaaspanelen zijn verkrijgbaar in verzinkte, rvs of gepoedercoate uitvoering.

Plaatsen van de gaaspanelen

Hoe bevestig je een gaaspaneel? Per gaaspaneel heeft u 6 gaaspaneelklemmen nodig, waarmee u het gaaspaneel aan de houten paal bevestigd. Onze gaaspaneelklemmen of betonmatbeugels zijn verpakt per 4 stuks in een zakje inclusief de schroefjes. De houten palen plaatst u in de huls van de puntpaalhouder, die u vooraf in de grond heeft gespiesd of geslagen. De gaaspanelen zijn eenvoudig op maat te knippen, mocht het niet geheel passen. Het aantal gaaspanelen bepaalt u door het aantal strekkende meter te delen door de breedte van het gaaspaneel of draadmat en de breedte van de houten tuinpaal, meestal is dit 1,90m dus heeft u een lengte van 19 strekkende meter als tuinafscheiding nodig, dan heeft u ongeveer 10 gaaspanelen nodig en 11 houten tuinpalen van 7x7cm. U kunt de gaaspanelen nu laten begroeien met allerlei klimplanten en zo creëert u een mooie groene omgeving. Denk hierbij aan hedera, clematis, kamperfoelie of de passiebloem. Al deze klimplanten zijn zeer geschikt om tegen een gaaspaneel te plaatsen.

Verticaal tuinieren met houten schuttingen

Houten schuttingen zijn een stevige solide afscheiding van je tuin die jarenlang meegaat. Het nadeel van houten schuttingen is, dat klimplanten er moeilijk tegenaan groeien, aangezien ze geen houvast hebben. Houten schuttingen kunnen eenvoudig verticaal "vergroend" worden door er gaaspanelen tegenaan te plaatsen. Deze gaaspanelen kunt u met behulp van gaaspaneelklemmen of krammen tegen de houten schuttingen of tuinafscheiding bevestigen, zodoende helpt u de natuur een handje

Mobiele kant en klaar haag

Tenslotte worden gaaspanelen met 2 houten palen ook vaak gebruikt als trellis in onze houten bloembakken. Op deze manier kun je in combinatie met allerlei klimplanten je eigen originele kant en klaar haag maken.

Op dezelfde manier kunt u het gaaspaneel gebruiken als klimrek voor klimmende groentes in onze kweekbakken

Natuurlijke milieuvriendelijke tuinafscheiding

Betongaas of gaaspanelen kunt u laten begroeien met allerlei klimplanten zodat u een natuurlijke tuinafscheiding creëert en daarmee een fijne leefomgeving voor vogels en bijen. Vaak duurt het even voordat de betonmatten of draadmatten zijn begroeid en daarom wordt er vaak gekozen om deze te bekleden met onze milieuvriendelijke tuinmatten zoals wilgenmatten, boomschorsmatten, heidematten, bamboematten, kokosmatten. Deze ecologische tuinafscheidingen zijn geheel natuurlijk en gemaakt van resthout of snoeihout en zijn 100% milieuvriendelijk voor mens en dier. Deze natuurlijke schuttingen worden geleverd op rol en kunnen snel en eenvoudig tegen het betongaas of de gaaspanelen worden geplaatst door ze uit te rollen en te bevestigen met tie-ribs. De gemiddelde levensduur van deze tuinmatten bedraagt ruim 15 jaar. U draagt hiermee bij aan een beter milieu en vermindering van de CO2 doordat er geen bomen worden gekapt en u uiteindelijk een groene tuinafscheiding heeft staan.

Gaaspanelen kopen

Wilt u een degelijk en mooi gaaspaneel kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is het gaaspaneel niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere tuinafscheidingen, zoals natuurlijke tuinafscheidingen of hekwerken