Onderbalken vlonderplanken

Hardhouten onderbalken vlonderplanken ook wel regels genoemd voor vlonders. De meest duurzame oplossing voor uw terras. Bangkirai, Massaranduba en Kapur zijn duurzame houtsoorten die goed bestand zijn tegen schimmels en insectenaantasting. Mede door die duurzaamheid is het populair als constructiemateriaal voor vlonders, hekken, zware tuinmeubelen en terrassen.

Bestelt u uw nieuwe onderbalken vlonderplanken hardhout bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waarom kiezen voor onderbalken vlonderplanken hardhout

Deze hardhouten onderbalken worden ook wel regels of liggers genoemd en gebruikt u voor een duurzame fundering onder uw vlonderplanken. Voor een betere ventilatie van uw vlonderterras kunt u dan ook nog piketpalen gebruiken. De onderbalken bieden we aan in 45x70mm en hebben we in verschillende lengtes leverbaar. 45x70mm is de meest gebruikte maat voor onderbalken. We adviseren voor een goede fundering niet te besparen op uw onderbalken. Een goede fundering zorgt voor een mooiere ligging van uw vlonderplanken en geniet u langer van uw terras.

Waaruit bestaan onze onderbalken vlonderplanken hardhout

De onderbalken vlonderplanken zijn van hardhout. Uitermate geschikt voor het opbouwen van uw vlonderterras. De onderbalken, regels zijn In verschillende lengtes leverbaar. Duurzaamheidsklasse I hout en heeft een levensduur van ongeveer 25-35 jaar mits juiste ventilatie.

Onderbalken Vlonderplanken hardhout kopen

Wilt u degelijke onderbalken vlonderplanken hardhout kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@intergard.nl of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Zijn de onderbalken vlonderplanken hardhout niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere categorie├źn zoals tuinafscheidingen, sierbestrating of tuinhuisjes

Stappenplan vlonder maken

Nu uw het benodigde materiaal heeft bepaald kunt u aan de slag met het daadwerkelijk bouwen van uw vlonder. Hieronder lopen we daar in een aantal stappen met u doorheen.

Stap 1 Plaatsen van de palen Met behulp van de grondboor en de paalhamer plaatst u de hardhouten palen. Zorg dat deze 80cm de grond ingaan en dat ze 20cm boven de grond blijven. Het eerste deel doet u met de grondboor en het laatste stuk doet u met de paalhamer.

Stap 2 Het plaatsen van het worteldoek Na het plaatsen van de palen legt u het worteldoek hier overheen. Met behulp van een stanleymes maakt u gaten waar de palen doorheen kunnen. Heeft u meerdere worteldoeken nodig dan is het aan te raden deze te laten overlappen als u het legt.

Stap 3 Het bevestigen van de dwarsliggers U kunt nu de dwarsliggers bevestigen op de palen. Dit doet u met behulp van m8 slotbouten die 120mm lang zijn. Zorgt dat de buitenste dwarsliggers aan de buitenkant van de palen komen. De dwarsliggers dienen aan de zijkant van de houten balken te komen. Dit zorgt voor de meest stevige verbinding.

Stap 4 Het plaatsen van de planken U kunt nu de planken gaan bevestigen op de dwarsliggers. Als de vlonder grenst aan een buitenmuur zorg er dan voor dat er minimaal 2 centimeter tussen de muur en de eerste plank blijft zodat het hout voldoende ruimte heeft om te werken. Schroef de planken om de 40cm aan de dwarsliggers. Gebruik hiervoor speciale RVS vlonderschroeven.

Stap 5 Maak uw vlonder sfeervol! Een vlonder is natuurlijk pas echt af als er hippe meubels op staan geheel naar uw eigen stijl! Misschien heeft u al wat meubels staan of kunt u nieuwe meubels shoppen. Daarna is het terras pas echt af en kunt u lekker relaxen of dineren met vrienden en familie.

Handige tips om uw vlonderterras aan te leggen

Het aanleggen van een vlonder is natuurlijk niet zomaar wat. Daarom delen we graag onze handige tips met u: Om uw droomterras te bouwen en zorgen dat u geen enkel detail mist is het goed om vooraf inspiratie op te doen op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Maak een moodboard en zo verzamelt u de elementen van uw eigen droomterras bij elkaar. Gooi uw oude terrastegels niet weg, maar gebruik dit als fundering onder de regels. Zo krijgt u een mooi en stevig terras. Bestel uw materialen ruim, zodat u tijdens het bouwen van het terras niet gehinderd wordt door te weinig materiaal.