Heidematten

Heidematten of ericamatten worden gebruikt als natuurlijke milieuvriendelijke tuinafscheiding of erfafscheiding en zijn snel en eenvoudig te plaatsen en eventueel op maat te knippen zonder problemen. De heidemat kan met behulp van tie wraps tegen betongaas of een gaashekwerk worden geplaatst maar ook met krammen tegen houten palen, een bestaande schutting of tuinscherm of een lelijke muur. Deze heidematten zijn gemaakt van natuurlijk restmateriaal en volledige biologisch afbreekbaar. De keuze voor deze kwalitatief hoogwaardige heidematten betekent daarmee dat u een milieuvriendelijk tuinscherm plaatst zonder dat daarvoor bomen hoeven worden gekapt en u voorkomt daarmee boskap. Bovendien is een tuinafscheiding van natuurlijk materiaal aantrekkelijk voor insecten, vogels en vlinders. Deze tuinafscheidingen worden evenals wilgenmatten, bamboematten, rietmatten en boomschorsmatten aanbevolen door milieu organisaties en het Ministerie van VROM.

Bestelt u uw heidematten bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u heidematten per pallet in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Lees hier meer over onze heidematten.

Meer

9 Resultaten

9 Resultaten

Waarom kiezen voor heidematten

Wanneer u kiest voor heidematten, dan kiest u voor een milieuvriendelijke tuinafscheiding met een natuurlijke uitstraling. Ook zijn heidematten geluidswerend en ideaal om te gebruiken als decoratie. Eenvoudig op gewenste maat te knippen. Heidematten zijn een fraai alternatief voor houten schuttingen. Ook kunt u eenvoudig met een heidemat een lelijke schutting bedekken. U bevestigd het eenvoudig met krammen of met een tacker/nietpistool. Hoe lang gaat een heidemat mee? Normaliter is de levensduur van heidematten 10-15 jaar, echter geheel afhankelijk van weersinvloeden. Om de levensduur van de heidematten te verlengen kunt u de heidematten iets boven de grond plaatsen. De heidematten zijn eenvoudig te plaatsen tegen .o.a. betongaas of hekwerken en in iedere gewenste maat te knippen. Heidematten zijn een fraai, geheel natuurlijk ecologisch alternatief voor houten schuttingen, waarbij geen chemische impregnatie voor verduurzaming wordt gebruikt. Toch is de gemiddelde levensduur van een natuurlijke heidemat 15 jaar. Het materiaal is 100% natuurlijk en wordt samengesteld uit natuurlijk restmateriaal of snoeihout uit natuurbeheer, dus geen ontbossing of boskap, minder CO2 en geen aanslag op de flora en fauna als gevolg van ontbossing. Heidematten trekken vogels, vlinders, bijen en insecten aan en dragen daardoor bij aan een natuurlijke milieuvriendelijke tuin. Ook hoeven heidematten niet verduurzaamd te worden met chemische materialen om de levensduur te verlengen, wat opnieuw het milieu aanzienlijk ontlast t.o.v. bijvoorbeeld geïmpregneerde schuttingen. De heidematten worden vaak bekleed met allerlei bloemige en groene klimplanten wat de lucht en natuur nog verder ten goede komt. Tenslotte worden heidematten ook vaak als gebruikt als decoratie of als zonnescherm op pergola's of overkappingen, als bescherming tegen de vorst rondom jonge boomstammen, als afscheiding en aankleding van bedrijventerreinen, campings, vakantieparken, beurzen, evenementen, festivals, attractieparken, dierentuinen, zwembaden, sportvelden.

Waaruit bestaan onze heidematten

Heidematten bestaan uit gedroogde heidetakken die met verzinkt draad aan elkaar gebonden worden. Verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte van de heidematten hangt samen het het gewicht van de verwerkte heide in de mat. Hoe dikker de heidematten zijn hoe beter de zichtdichtheid is. Heidematten zijn milieuvriendelijk en worden als tuinafscheiding aanbevolen door milieu organisaties en zelfs door onze voormalige minister van VROM, Jacqueline Cramer.

Plaatsen van heidematten tegen betongaas

Een vaak gebruikte manier om heidematten snel en effectief te plaatsen is tegen betongaas. Om het betongaas te plaatsen, heeft u hardhouten palen nodig, gaaspaneelklemmen en eventueel een grondboor. Met de grondboor maakt u om de 150cm een gat in de grond, waarin u de hardhouten palen plaatst. Per hardhouten paal heeft u 4 gaaspaneelklemmen nodig, waarmee u het betongaas aan de hardhouten palen bevestigd. Onze gaaspaneelklemmen of betonmatbeugels zijn verpakt per 4 stuks in een zakje inclusief de schroefjes. Het betongaas is eenvoudig op maat te knippen, mocht het niet geheel passen. Hoe maak je een heidemat vast? Nadat het betongaas is geplaatst, kunt u de heidematten uitrollen en bevestigen met tie-wraps aan het betongaas.

Plaatsen van heidematten tegen hekwerken

Het plaatsen van heidematten tegen hekwerken is snel en eenvoudig te realiseren. De heidemat dient u uit te rollen tegen het hekwerk en daarna te bevestigen met tie-wraps.

Plaatsen van heidematten tegen schuttingen

Het plaatsen van heidematten tegen bestaande houten tuinschermen of schuttingen is eveneens snel te realiseren. U rolt de heidematten uit tegen de schuttingen en spijkert deze vast met krammen. U tuin krijgt hiermee meteen een natuurlijke uitstraling.

Plaatsen van heidematten tegen betonschuttingen of lelijke muur

Voordat u een tuinmat of heidemat tegen een muur of betonschutting bevestigd, dient u eerst wat houten panlatten tegen de muur te plaatsen. Dit gaat het snelst met behulp van montagekit. Daarna kunt u de heidemat eenvoudig uitrollen tegen de muur of betonschutting en bevestigen met krammen.

Zichtdichtheid

Hoe wordt de zichtdichtheid getest? De volgende apparatuur is gebruikt om de test uit te voeren: - Type A lichtbron. - Fotometer, intern geïdentificeerd als EL15. - Optische bank. Omgevingsvoorwaarden, EL9 gekalibreerde thermohygrometer: - Temperatuur tijdens de test: (22 ± 3) ºC - Relatieve vochtigheid tijdens de test: <70% Om de test uit te voeren, wordt de fotometersonde op 170 cm van de lichtbron geplaatst en wordt de L0-verlichtingssterktemeting uitgevoerd. Vervolgens wordt het monster op 50 cm van de lichtbron tussen de lichtbron en de fotometer geplaatst en wordt de L1-verlichtingssterktemeting gedaan. De test wordt uitgevoerd in een donkere kamer bij afwezigheid van extern licht. Het percentage verhulling wordt als volgt berekend: = LO − L1LO · 100 Wezen: LO: ​​verlichtingswaarde (lux) zonder monster L1: Verlichtingswaarde (lux) met het monster De gemeten zichtdichtheid blijft indicatief gezien de aard van het product, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Zichtdoeken

Tuinmatten zoals wilgenmatten, bamboematten, boomschorsmatten en heidematten, en rietmatten, zijn meestal minder zichtdicht dan bijvoorbeeld schuttingen. Om toch een hogere mate van privacy te bereiken kunt u achter of tussen de tuinmatten zichtdoeken plaatsen. Zodoende bereikt u toch de verlangde zichtdichtheid en kunt u met een gerust hart in uw tuin gaan zitten, zonder dat u het gevoel hebt begluurd te worden.

Komt u er niet helemaal uit, stuur dan een mail naar [email protected] of belt u ons op 0546-579030. We helpen u graag verder.

Heidematten kopen

Wilt u een degelijke en mooie heidemat kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is de heidemat niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere schuttingen, zoals hout beton schuttingen