Heidematten

Heidematten of ericamatten worden gebruikt als natuurlijke tuinafscheiding en zijn snel en eenvoudig te plaatsen en eventueel op maat te knippen zonder problemen. De heidemat kan met behulp van tie wraps tegen betongaas of een gaashekwerk worden geplaatst maar ook met krammen tegen houten palen, een bestaande schutting of tuinscherm of een lelijke muur. Deze heidematten zijn gemaakt van natuurlijk restmateriaal en volledige biologisch afbreekbaar. De keuze voor deze kwalitatief hoogwaardige heidematten betekent daarmee dat u een milieuvriendelijk tuinscherm plaatst zonder dat daarvoor bomen hoeven worden gekapt en u voorkomt daarmee boskap. Bovendien is een tuinafscheiding van natuurlijk materiaal aantrekkelijk voor insecten, vogels en vlinders. Deze tuinafscheidingen worden evenals wilgenmatten, bamboematten, rietmatten en boomschorsmatten aanbevolen door milieu organisaties en het Ministerie van VROM.

Bestelt u uw heidematten bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u heidematten per pallet in, stuur dan uw aanvraag naar info@intergard.nl en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

lees meer...

5 Resultaten

 1. Sale
  Heidematten tuinschermen heidemat 2x5m
  Aanbiedingsprijs € 47,99 € 39,66 Normale prijs € 54,44
 2. Sale
  Heidematten ericamatten zichtdicht 2x3m (4,5cm)
  Aanbiedingsprijs € 84,69 € 69,99 Normale prijs € 120,99 Vanaf € 87,83

Waarom kiezen voor heidematten

Wanneer u kiest voor heidematten, dan kiest u voor een milieuvriendelijke tuinafscheiding met een natuurlijke uitstraling. Ook zijn heidematten geluidswerend en ideaal om te gebruiken als decoratie. Eenvoudig op gewenste maat te knippen. Heidematten zijn een fraai alternatief voor houten schuttingen.

Waaruit bestaan onze heidematten

Heidematten bestaan uit gedroogde heidetakken die met verzinkt draad aan elkaar gebonden worden. Verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte van de heidematten hangt samen het het gewicht van de verwerkte heide in de mat. Hoe dikker de heidematten zijn hoe beter de zichtdichtheid is. Heidematten zijn milieuvriendelijk en worden als tuinafscheiding aanbevolen door milieu organisaties en zelfs door onze voormalige minister van VROM, Jacqueline Cramer.

Plaatsen van heidematten tegen betongaas

Een vaak gebruikte manier om heidematten snel en effectief te plaatsen is tegen betongaas. Om het betongaas te plaatsen, heeft u hardhouten palen nodig, gaaspaneelklemmen en eventueel een grondboor. Met de grondboor maakt u om de 150cm een gat in de grond, waarin u de hardhouten palen plaatst. Per hardhouten paal heeft u 4 gaaspaneelklemmen nodig, waarmee u het betongaas aan de hardhouten palen bevestigd. Onze gaaspaneelklemmen of betonmatbeugels zijn verpakt per 4 stuks in een zakje inclusief de schroefjes. Het betongaas is eenvoudig op maat te knippen, mocht het niet geheel passen. Nadat het betongaas is geplaatst, kunt u de heidematten uitrollen en bevestigen met tie-wraps aan het betongaas.

Plaatsen van heidematten tegen hekwerken

Het plaatsen van heidematten tegen hekwerken is snel en eenvoudig te realiseren. De heidemat dient u uit te rollen tegen het hekwerk en daarna te bevestigen met tie-wraps.

Plaatsen van heidematten tegen schuttingen

Het plaatsen van heidematten tegen bestaande houten tuinschermen of schuttingen is eveneens snel te realiseren. U rolt de heidematten uit tegen de schuttingen en spijkert deze vast met krammen. U tuin krijgt hiermee meteen een natuurlijke uitstraling.

Plaatsen van heidematten tegen betonschuttingen of lelijke muur

Voordat u een tuinmat of heidemat tegen een muur of betonschutting bevestigd, dient u eerst wat houten panlatten tegen de muur te plaatsen. Dit gaat het snelst met behulp van montagekit. Daarna kunt u de heidemat eenvoudig uitrollen tegen de muur of betonschutting en bevestigen met krammen.

Zichtdoeken

Tuinmatten zoals wilgenmatten, bamboematten, boomschorsmatten en heidematten, en rietmatten, zijn meestal minder zichtdicht dan bijvoorbeeld schuttingen. Om toch een hogere mate van privacy te bereiken kunt u achter of tussen de tuinmatten zichtdoeken plaatsen. Zodoende bereikt u toch de verlangde zichtdichtheid en kunt u met een gerust hart in uw tuin gaan zitten, zonder dat u het gevoel hebt begluurd te worden.

Komt u er niet helemaal uit, stuur dan een mail naar info@intergard.nl of belt u ons op 0546-579030. We helpen u graag verder.

Heidematten kopen

Wilt u een degelijke en mooie heidemat kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Natuurlijk kunt u de heidemat zelf plaatsen, maar wilt u dat wij dit voor u regelen, dan kost dit €10,- euro per strekkende meter.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@intergard.nl of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is de heidemat niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere schuttingen, zoals hout beton schuttingen