Tuinmatten

Tuinmatten worden gebruikt als natuurlijke milieuvriendelijke tuinafscheiding of erfafscheiding, waarmee u duurzamer met de wereld omgaat en uw CO2-voetafdruk verkleint. De ecologische tuinmatten zoals heidematten en wilgenmatten zijn snel en eenvoudig te plaatsen en eventueel op maat te knippen zonder problemen. De tuinmatten kunnen met behulp van tie wraps tegen betongaas of een gaashekwerk worden geplaatst maar ook met krammen tegen houten palen, een bestaande schutting of tuinscherm of een lelijke muur. Deze tuinmatten zijn gemaakt van snoeihout, de keuze voor deze kwalitatief hoogwaardige tuinmatten betekent daarmee dat u een milieuvriendelijk ecologisch tuinscherm plaatst zonder dat daarvoor bomen hoeven worden gekapt. Deze tuinafscheidingen worden evenals wilgenmatten, heidematten, bamboematten, rietmatten en boomschorsmatten aanbevolen door milieu organisaties en het Ministerie van VROM.

Bestelt u uw tuinmatten bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u tuinmatten per pallet in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Lees hier meer over onze tuinmatten.

Meer
Pagina

107 Resultaten

Pagina

107 Resultaten

Waarom kiezen voor tuinmatten

Wanneer u kiest voor tuinmatten, dan kiest u voor een milieuvriendelijke tuinafscheiding met een natuurlijke uitstraling veelal toegepast in tuinen of op het balkon. De tuinmatten zijn eenvoudig te plaatsen tegen .o.a. betongaas of hekwerken en in iedere gewenste maat te knippen. Tuinmatten zijn een fraai, geheel natuurlijk ecologisch alternatief voor houten schuttingen, waarbij geen chemische impregnatie voor verduurzaming wordt gebruikt. Toch is de gemiddelde levensduur van een natuurlijke tuinmat 15 jaar. Het materiaal is 100% natuurlijk en wordt samengesteld uit natuurlijk restmateriaal of snoeihout uit natuurbeheer, dus geen ontbossing of boskap, minder CO2 en geen aanslag op de flora en fauna als gevolg van ontbossing. Door van oud kreupelhout ecologische tuinschermen te maken draagt u tevens bij aan minder bosbranden, daar het voor bosbeheer nu interessant en rendabel wordt om dit brandbare kreupelhout op te ruimen. Natuurlijke tuinafscheidingen trekken vogels, vlinders, bijen en insecten aan en dragen daardoor bij aan een natuurlijke milieuvriendelijke tuin. Ook hoeven natuurlijke tuinafscheidingen niet verduurzaamd te worden met chemische materialen om de levensduur te verlengen, wat opnieuw het milieu aanzienlijk ontlast t.o.v. bijvoorbeeld geïmpregneerde schuttingen, waarvan de chemicaliën in aanraking kunnen komen met de bodem en het grondwater. Deze tuinmatten worden vaak bekleed met allerlei bloemige en groene klimplanten wat de lucht en natuur nog verder ten goede komt. Je tuiniert dus ook verticaal wat betekent meer m2 groen in je tuin. Tenslotte worden tuinmatten ook vaak gebruikt op pergola's of overkappingen als decoratie of tegen de zon of als bescherming van bomen tegen de vorst.

Waaruit bestaan onze tuinmatten

Tuinmatten bestaan uit gesnoeid en gemaaide takken gewonnen uit de natuur zoals heide, wilg, bamboe, riet, die met verzinkt draad aan elkaar gebonden worden. De takken van onze tuinmatten zijn van hoogwaardige kwaliteit en geven uw tuin een robuuste uitstraling. Onze tuinmatten zijn milieuvriendelijk en worden als tuinafscheiding aanbevolen door milieu organisaties en zelfs door onze voormalige minister van VROM, Jacqueline Cramer.

Plaatsen van de tuinmatten tegen betongaas of gaaspanelen

Een vaak gebruikte manier om tuinmatten snel en effectief te plaatsen is tegen betongaas of gaaspanelen. Om het betongaas of het gaaspaneel te plaatsen, heeft u hardhouten palen nodig, gaaspaneelklemmen en eventueel een grondboor. Met de grondboor maakt u om de 150cm een gat in de grond, waarin u de hardhouten palen plaatst. Per hardhouten paal heeft u 4 gaaspaneelklemmen nodig, waarmee u het betongaas aan de hardhouten palen bevestigd. Onze gaaspaneelklemmen of betonmatbeugels zijn verpakt per 4 stuks in een zakje inclusief de schroefjes. Het betongaas is eenvoudig op maat te knippen, mocht het niet geheel passen. Nadat het betongaas is geplaatst, kunt u de tuinmatten uitrollen en bevestigen met tie-wraps aan het betongaas.

Plaatsen van tuinmatten tegen hekwerken

Het plaatsen tegen hekwerken is snel en eenvoudig te realiseren. De tuinmat dient u uit te rollen tegen het hekwerk en daarna te bevestigen met tie-wraps of binddraad.

Plaatsen van tuinmatten tegen schuttingen

Het plaatsen van tuinmatten tegen bestaande houten tuinschermen of schuttingen is eveneens snel te realiseren. U rolt de tuinmatten uit tegen de schuttingen en spijkert deze vast met krammen. U tuin krijgt hiermee meteen een natuurlijke uitstraling.

Plaatsen van tuinmatten tegen betonschuttingen of lelijke muur

Voordat u een tuinmat tegen een muur of betonschutting bevestigd, dient u eerst wat houten panlatten tegen de muur te plaatsen. Dit gaat het snelst met behulp van montagekit. Daarna kunt u de tuinmat eenvoudig uitrollen tegen de muur of betonschutting en bevestigen met krammen.

Zichtdoeken

Tuinmatten zoals wilgenmatten, bamboematten, boomschorsmatten en heidematten, en rietmatten, zijn meestal minder zichtdicht dan bijvoorbeeld schuttingen. Om toch een hogere mate van privacy te bereiken kunt u achter of tussen de tuinmatten zichtdoeken plaatsen. Zodoende bereikt u toch de verlangde zichtdichtheid en kunt u met een gerust hart in uw tuin gaan zitten, zonder dat u het gevoel hebt begluurd te worden.

Komt u er niet helemaal uit, stuur dan een mail naar [email protected] of belt u ons op 0546-579030. We helpen u graag verder.

Tuinmatten kopen

Wilt u een degelijke en mooie tuinmat kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Natuurlijk kunt u de tuinmat zelf plaatsen, maar wilt u dat wij dit voor u regelen, dan kost dit €10,- euro per strekkende meter.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Zijn tuinmatten niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere natuurlijke tuinschermen of schuttingen, zoals hout beton schuttingen

Zie hier ook ons promotiefilmpje van tuinmatten voor RTL