Houten palen

In deze categorie vindt u ons assortiment houten palen. Deze worden voor allerlei doeleinden gebruikt. Wilt u een schutting plaatsen, een nieuwe veranda, een overkapping of een tuinhuis bouwen? Houten palen zorgen voor een degelijke constructie. Onze houten palen zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar, zoals grenen, hardhouten palen, kastanjehouten palen, rondhout palisades, bamboestokken en rollborders. Naast de houten palen bestaat deze categorie tevens uit betonpalen, damwanden en borderranden.

Bestelt u uw nieuwe houten palen bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u houten palen per volle pallet in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Meer

196 Resultaten

196 Resultaten

Waarom kiezen voor houten palen

Intergard verkoopt verschillende soorten houten palen. Deze zijn o.a. bestemd om de schuttingen met elkaar te verbinden, maar kunnen ook prima voor andere doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld van onze kastanjehouten palen kunt u zelf een schutting maken naar eigen wens.

Waaruit bestaan onze houten palen

Kastanjehouten palen

Kastanjehout is een prachtige duurzame houtsoort, welke goed bestand is tegen vocht vanwege de fijne vezelstructuur van het hout. Het kastanjehout is in verschillende afmetingen en diameters verkrijgbaar. Kastanjehout is milieuvriendelijk en wordt als tuinafscheiding aanbevolen door milieu organisaties en zelfs door onze voormalige minister van VROM, Jacqueline Cramer.

Grenen palen

Grenen is een aantrekkelijk geprijsde houtsoort. Onze grenen palen zijn chroomvrij geïmpregneerd. Vroeger werd dit gewolmaniseerd genoemd naar het wolmanzout waarmee het behandeld werd. Tegenwoordig noemen we het geïmpregneerd hout. Doordat de grenen palen chroomvrij geïmpregneerd zijn, wordt de levensduur aanzienlijk verlengd en wordt het hout beschermd tegen vocht, schimmels en insecten. Wilt u de levensduur nog verder verlengen dan kunt u eventueel de palen beitsen of verven. De grenen palen zijn FSC gecertificeerd uit verantwoord bosbeheer.

Hardhouten palen

De hardhouten palen zijn o.a. verkrijgbaar in Bangkirai, Angelim Vermelho of Azobe. Deze houten palen hebben een lange duurzaamheid en vallen onder de duurzaamheidsklasse I. Hardhouten palen gaan jaren mee. Worden veel gebruikt voor het plaatsen van schuttingen, bouwen van veranda's, pergola's of overkappingen. Ook kunt u hardhouten palen gebruiken als fundering bij vlonderplanken. Azobé palen zijn het meest duurzame type en tevens qua hardhoutsoort het hardst. Bestand tegen weer en wind.

Betonpalen

In ons assortiment vindt u ook onze betonpalen die u kunt gebruiken voor het plaatsen van een hout/betonschutting. Deze kunt u gebruiken in combinatie met onze betonplaten. Alle betonpalen zijn gemaakt van gewapend beton waarin staal is verwerkt. U kunt de betonpalen los in de grond plaatsen, maar voor extra stevigheid kunt u de betonpalen ook in snelbeton storten. Het kan voorkomen dat betonpalen/platen witte strepen en vlekken vertonen. Dit wordt veroorzaakt door kalkuitbloei en is een normaal verschijnsel. Eventueel kunt u dan de betonpalen behandelen met een coating. De betonpalen en betonplaten zijn verkrijgbaar in grijs of antraciet.

Rolborders

Rolborders bestaan uit kleinen grenen paaltjes, zijn van geïmpregneerd grenen en worden met staaldraad gebonden. Zo creëert u een afscheiding voor de bloemen en planten in uw tuin. In elke vorm die u maar wenst. Omdat de rolborders geïmpregneerd zijn, wordt de levensduur aanzienlijk verlengd en wordt het hout beschermd tegen vocht, schimmels en insecten. Bij het plaatsen van een houten rolborder dient u er rekening mee te houden dat een derde van zijn hoogte moet worden ingegraven Verder bieden we alternatieve borderranden aan uit beton, cortenstaal of verzinkte uitvoering.

Bamboestokken

De bamboeplant is milieuvriendelijk, het groeit snel en er hoeven geen bomen voor gekapt te worden. Bamboe geeft een natuurlijke sfeer in uw tuin en is een goed alternatief voor hout. Bamboestokken zijn een natuurproduct. Houdt u er rekening mee dat een stok nooit 100% recht zal zijn. Elke bamboestok is uniek. Er kunnen scheuren ontstaan in bamboestokken, dat is een normaal verschijnsel. Bamboe kan uitzetten of krimpen bij temperatuursveranderingen en luchtvochtigheid. Scheuren hebben geen effect op de structurele integriteit van het product.

Houten palen kopen

Wilt u degelijke en mooie houten palen kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Natuurlijk kunt u de houten palen zelf plaatsen, maar wilt u dat wij dit voor u regelen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Zijn de houten palen niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere categorieën zoals tuinafscheidingen, sierbestrating of tuinhuisjes