Kokosmatten

Kokosmatten worden gebruikt als natuurlijke milieuvriendelijke tuinafscheiding of erfafscheiding en zijn snel en eenvoudig te plaatsen en eventueel op maat te knippen zonder problemen. De kokosmatten kunnen met behulp van tie wraps tegen betongaas of een gaashekwerk worden geplaatst maar ook met krammen tegen houten palen, een bestaande schutting of tuinscherm of een lelijke muur. Deze tuinafscheidingen worden evenals wilgenmatten, heidematten, bamboematten, rietmatten en boomschorsmatten aanbevolen door milieu organisaties en het Ministerie van VROM.

Bestelt u uw kokosmatten bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u kokosmatten per pallet in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Lees hier meer over onze kokosmatten.

Meer

4 Resultaten

4 Resultaten

Waarom kiezen voor kokosmatten

Wanneer u kiest voor kokosmatten, dan kiest u voor een milieuvriendelijke tuinafscheiding met een natuurlijke uitstraling veelal toegepast in tuinen of op het balkon. Deze tuinmatten zijn eenvoudig te plaatsen tegen .o.a. betongaas of hekwerken en in iedere gewenste maat te knippen. Kokosmatten zijn een fraai, geheel natuurlijk ecologisch alternatief voor houten schuttingen, waarbij geen chemische impregnatie voor verduurzaming wordt gebruikt. Kokosmattennet als natuurlijke tuinafscheidingen hoeven niet verduurzaamd te worden met chemische materialen om de levensduur te verlengen, wat opnieuw het milieu aanzienlijk ontlast t.o.v. bijvoorbeeld geïmpregneerde schuttingen. Een kokosmat wordt ook vaak gebruikt op pergola's of overkappingen als decoratie of tegen de zon of als bescherming van bomen tegen de vorst.

Waaruit bestaan onze kokosmatten

Onze kokosmatten zijn gemaakt van vezels van 100% natuurlijke kokosnoot. Deze vezels zijn biologisch afbreekbare kokosvezels. De vezels worden met metaaldraad aan elkaar geweven wat een hoge mate van zichtdichtheid met zich meebrengt. Natuurlijke kokosvezels zijn weerbestendig, geurloos en de kokosmat voelt zeer zacht aan.

Plaatsen van de tuinmatten tegen betongaas

Een vaak gebruikte manier om tuinmatten snel en effectief te plaatsen is tegen betongaas. Om het betongaas te plaatsen, heeft u hardhouten palen nodig, gaaspaneelklemmen en eventueel een grondboor. Met de grondboor maakt u om de 150cm een gat in de grond, waarin u de hardhouten palen plaatst. Per hardhouten paal heeft u 4 gaaspaneelklemmen nodig, waarmee u het betongaas aan de hardhouten palen bevestigd. Onze gaaspaneelklemmen of betonmatbeugels zijn verpakt per 4 stuks in een zakje inclusief de schroefjes. Het betongaas is eenvoudig op maat te knippen, mocht het niet geheel passen. Nadat het betongaas is geplaatst, kunt u de tuinmatten uitrollen en bevestigen met tie-wraps aan het betongaas.

Plaatsen van tuinmatten tegen hekwerken

Het plaatsen tegen hekwerken is snel en eenvoudig te realiseren. De tuinmat dient u uit te rollen tegen het hekwerk en daarna te bevestigen met tie-wraps of binddraad.

Plaatsen van tuinmatten tegen schuttingen

Het plaatsen van tuinmatten tegen bestaande houten tuinschermen of schuttingen is eveneens snel te realiseren. U rolt de tuinmatten uit tegen de schuttingen en spijkert deze vast met krammen. U tuin krijgt hiermee meteen een natuurlijke uitstraling.

Plaatsen van tuinmatten tegen betonschuttingen of lelijke muur

Voordat u een tuinmat tegen een muur of betonschutting bevestigd, dient u eerst wat houten panlatten tegen de muur te plaatsen. Dit gaat het snelst met behulp van montagekit. Daarna kunt u de tuinmat eenvoudig uitrollen tegen de muur of betonschutting en bevestigen met krammen.

Zichtdoeken

Tuinmatten zoals wilgenmatten, bamboematten, boomschorsmatten en heidematten, en rietmatten, zijn meestal minder zichtdicht dan bijvoorbeeld schuttingen. Om toch een hogere mate van privacy te bereiken kunt u achter of tussen de tuinmatten zichtdoeken plaatsen. Zodoende bereikt u toch de verlangde zichtdichtheid en kunt u met een gerust hart in uw tuin gaan zitten, zonder dat u het gevoel hebt begluurd te worden.

Komt u er niet helemaal uit, stuur dan een mail naar [email protected] of belt u ons op 0546-579030. We helpen u graag verder.

Kokosmatten kopen

Wilt u een degelijke en mooie kokosmat kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Zijn kokosmatten niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere natuurlijke tuinschermen of schuttingen, zoals hout beton schuttingen, boomschorsmatten, heidematten of bamboematten

Zie hier ook ons promotiefilmpje van tuinmatten voor RTL