Hout beton schuttingen

Bent u op zoek naar een nieuwe hout beton schutting? Dan bent u bij Intergard aan het juiste adres. Bij ons kunt u terecht voor complete hout beton schuttingen, of losse onderdelen. Het hout van onze schuttingen is kwalitatief hoogwaardig FSC hout uit verantwoord bosbeheer. Daarbij krijgt u op grenen 10 jaar en op hardhout zelfs 25 jaar garantie. Bestelt u uw nieuwe hout en beton schutting bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod. De vermelde prijzen zijn per complete set en niet per strekkende meter zoals bij onze concurrenten

Meer over onze hout beton schuttingen

Ons assortiment

Meer

21 Resultaten

21 Resultaten

Waarom kiezen voor een hout beton schutting?

Wanneer u kiest voor een houten beton schutting, dan kiest u voor een zeer duurzame robuuste en vrijwel onderhoudsvrije tuinafscheiding die zeker 20 tot 25 jaar meegaat. Bovendien zijn hout beton schuttingen geluidswerend en bestand tegen zware weersomstandigheden. De betonplaten en betonpalen zorgen ervoor dat de schutting de grond niet raakt. Hierdoor komt het hout niet in contact met vocht en regenwater, waardoor dit hout extra lang meegaat. Het voordeel van het plaatsen van houten schermen met betonpalen is dat u een zeer stevige constructie krijgt en bovendien hebt u bij beton geen last van rot zoals met houten palen wel het geval kan zijn. Hout beton schuttingen bieden behoorlijk veel privacy. Onze schuttingplanken bieden namelijk een hoge zichtdichtheid. Hoe meer planken een tuinscherm heeft hoe hoger de zichtdichtheid zal zijn. Niet alleen het aantal planken is hierin belangrijk maar ook de breedte van de plank. U kunt een hout beton schutting plaatsen met allerlei soorten tuinschermen. Grenen, hardhout, composiet schermen of gaaspanelen. Om langer plezier van uw hout te hebben, kunt u het beste 2 keer per jaar het hout reinigen. Het hout maak u schoon met soda of keukenzout. Zorg ervoor dat het hout doorweekt is. Hierdoor gaan de poriën openstaan. Dit kunt u doen door middel van regenwater of tuinslang. Schrob hierna met een borstel en emmer lauw water met zout of soda het hout. Wel in de richting van de houtnerf. Na het schrobben kunt u het hout afspoelen. Wilt u de originele kleur behouden van het hout, dan kunt u er houtolie gebruiken. Laat het hout goed drogen voordat u de houtolie aanbrengt. Wanneer u dit niet doet, kan het vocht onder de olielaag tot zwarte vlekken leiden. Breng de olie op het hout aan met een droge pluisvrije doek. Laat het intrekken tot het goed droog is. De behandeling is alleen geschikt voor kleurbehoud van het hout. Hebt u extra betonpalen nodig dan neemt u een kijkje in onze categorie betonpalen.

Waaruit bestaan onze hout beton schuttingen?

Onze hout beton schuttingen bestaan uit tuinschermen, betonpalen, betonplaten en bevestigingsmaterialen. De betonpalen en betonplaten dienen als basis die de tuinschermen zullen dragen. Hout beton schuttingen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten tuinschermen. De hardhouten tuinschermen hebben een hoge duurzaamheidsklasse en gaan langer mee dan de grenen tuinschermen. Vandaar dat we op hardhout 25 jaar fabrieksgarantie geven. De grenen tuinschermen zijn onder hoge druk chroomvrij geïmpregneerd wat vroegtijdige houtrot voorkomt. Grenen is een wat zachtere houtsoort, maar ook op grenenhout geven we 10 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor tuinschermen van composiet of een trellis tuinscherm.

Onze betonpalen en betonplaten zijn verkrijgbaar in grijs en in antraciet. Alle betonpalen en betonplaten zijn gemaakt van gewapend beton waarin staal is verwerkt.

Aanvullende producten voor hout beton schuttingen

Natuurlijk heeft u nog extra mogelijkheden voor uw nieuwe hout beton schutting.

Gebruik bijvoorbeeld houten afdeklatten of hardhouten afdeklatten om de bovenkant van het hout af te werken en het hout tegen regenwater te beschermen. Hierdoor gaat uw schutting nog langer mee.

Ook is het mogelijk om een tuinpoort in uw schutting te verwerken. Met een tuinpoort kunt u toch genieten van uw privacy, terwijl u nog steeds de tuin binnen kunt en kunt verlaten. Uiteraard zijn de tuinpoorten ’s nachts veilig af te sluiten met een slot.

Hoe plaatst u een hout beton schutting?

Gaat u zelf uw nieuwe hout beton schutting plaatsen, dan helpt dit stappenplan u op weg.

  1. Plaats de betonpalen in de grond. Dit kunt u los doen, maar stort voor extra stevigheid de palen in snelbeton. Zoals de naam doet vermoeden wordt dit beton snel hard.
  2. Bevestig de tuinschermen aan de betonpalen. De palen zijn voorgeboord, waardoor de schermen snel en eenvoudig te bevestigen zijn aan de betonpaal met het meegeleverde bevestigingsmateriaal.

Tenslotte zijn de betonpalen voorzien van een uitsparing zodat de betonplaat snel en eenvoudig in de betonpaal geplaatst kan worden, zonder extra handelingen. Indien u hoeken heeft, dient u het volgend hoekprofiel op de betonpaal te monteren voor de betonplaat.

Alternatieven voor de hout beton schuttingen

Is de hout beton schutting niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere schuttingen. Kies voor de houten schuttingen en hardhouten schuttingen als u geen gebruik wilt maken van beton. Onze houten en hardhouten schuttingen zijn van uitstekende kwaliteit, dus u kunt er jarenlang van blijven genieten. Ook zijn deze schuttingen makkelijker te verwijderen, wanneer u bijvoorbeeld de tuin wilt aanpassen.

Wanneer u de meest robuuste variant schutting wilt, kies dan voor een betonnen schuttingen. Het beton zorgt ervoor dat de schutting lange tijd meegaat. Ook zijn betonnen schuttingen het meest geluidsdempend, zodat u zo min mogelijk overlast hebt van geluiden van buiten uw tuin.

Hout beton schutting kopen

Wilt u een degelijke en mooie houten beton schutting kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een complete set voor de laagste prijs. Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is een schutting niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere tuinafscheidingen, zoals natuurlijke tuinafscheidingen, gaaspanelen of hekwerken

Terug naar de producten