Boomschorsmatten

Boomschorsmatten worden gebruikt als natuurlijke milieuvriendelijke tuinafscheiding of erfafscheiding en zijn snel en eenvoudig te plaatsen en eventueel op maat te knippen zonder problemen. De boomschorsmat kan met behulp van tie wraps tegen betongaas of een gaashekwerk worden geplaatst maar ook met krammen tegen houten palen, een bestaande schutting of tuinscherm of een lelijke muur. Deze boomschorsmatten zijn gemaakt van natuurlijk restmateriaal, de keuze voor boomschorsmatten betekent daarmee dat u een milieuvriendelijk tuinscherm plaatst zonder dat daarvoor bomen hoeven worden gekapt en voorkomt daarmee boskap. Bovendien is een tuinafscheiding van natuurlijk materiaal aantrekkelijk voor insecten, vogels en vlinders. Deze tuinafscheidingen worden evenals wilgenmatten, bamboematten, rietmatten en heidematten aanbevolen door milieu organisaties en het Ministerie van VROM.

Bestelt u uw boomschorsmatten bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u boomschorsmatten per pallet in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Lees hier meer over onze boomschorsmatten.

Meer

13 Resultaten

13 Resultaten

Waarom kiezen voor boomschorsmatten

Wanneer u kiest voor boomschorsmatten, dan kiest u voor een milieuvriendelijke tuinafscheiding met een natuurlijke uitstraling, een fraai alternatief voor houten schuttingen. Een boomschorsmat kunt u eenvoudig laten begroeien met klimplanten en zijn op elke gewenste maat te knippen. U hebt door het plaatsen van een boomschorsmat dan eerst nog wat extra privacy voordat de heg is volgroeid. Boomschorsmatten hebben een zichtdichtheid van ongeveer 95%. De boomschorsmatten zijn eenvoudig te plaatsen tegen .o.a. betongaas of hekwerken en in iedere gewenste maat te knippen. Het bevestigen van schorsmatten of boomschors schuttingen c.q. tuinafscheidingen of tuinschermen kan eenvoudig met tie ribs , krammen of nieten. Boomschorsmatten zijn een fraai, geheel natuurlijk ecologisch alternatief voor houten schuttingen, waarbij geen chemische impregnatie voor verduurzaming wordt gebruikt. Hoe lang gaat een boomschorsmat mee? De gemiddelde levensduur van een natuurlijke boomschorsmat is naar verwachting 15 jaar. Het materiaal is 100% natuurlijk en wordt samengesteld uit natuurlijk restmateriaal of snoeihout uit natuurbeheer, dus geen ontbossing of boskap, minder CO2 en geen aanslag op de flora en fauna als gevolg van ontbossing. We geven een verwachte levensduur aan. Door allerlei verschillende omstandigheden kan dit naar boven of beneden afwijken. Dat kan aan belasting, weersomstandigheden en vocht etc liggen. Op een verwachte levensduur kunnen we geen garantie afgeven. Boomschorsmatten trekken vogels, vlinders, bijen en insecten aan en dragen daardoor bij aan een natuurlijke milieuvriendelijke tuin. Ook hoeven boomschorsmatten niet verduurzaamd te worden met chemische materialen om de levensduur te verlengen, wat opnieuw het milieu aanzienlijk ontlast t.o.v. bijvoorbeeld geïmpregneerde schuttingen. De boomschorsmatten worden vaak bekleed met allerlei bloemige en groene klimplanten wat de lucht en natuur nog verder ten goede komt. Tenslotte worden boomschorsmatten ook vaak als gebruikt als decoratie of als zonnescherm op pergola's of overkappingen, als bescherming tegen de vorst rondom jonge boomstammen, als afscheiding en aankleding van bedrijventerreinen, campings, vakantieparken, beurzen, evenementen, festivals, attractieparken, dierentuinen, zwembaden, sportvelden.

Waaruit bestaan onze boomschorsmatten

Boomschorsmatten bestaan uit gelijke repen boomschors die met verzinkt ijzerdraad aan elkaar gebonden worden. De boomschorsmatten zijn er in enkelzijdig of dubbelzijdig. Dubbelzijdig betekent dat het met 2 lagen ingebonden is, u hebt dan aan beide zijdes een mooie zichtzijde. Zo genieten uw buren ook van een mooi aanzicht. De gemiddelde levensduur bedraagt ruim 15 jaar. Boomschorsmatten zijn milieuvriendelijk en worden als tuinafscheiding aanbevolen door milieu organisaties en zelfs door onze voormalige minister van VROM, Jacqueline Cramer.

Plaatsen van boomschorsmatten tegen betongaas

Een vaak gebruikte manier om boomschorsmatten snel en effectief te plaatsen is tegen betongaas. Om het betongaas te plaatsen, heeft u hardhouten palen nodig, gaaspaneelklemmen en eventueel een grondboor. Met de grondboor maakt u om de 150cm een gat in de grond, waarin u de hardhouten palen plaatst. Per hardhouten paal heeft u 4 gaaspaneelklemmen nodig, waarmee u het betongaas aan de hardhouten palen bevestigd. Onze gaaspaneelklemmen of betonmatbeugels zijn verpakt per 4 stuks in een zakje inclusief de schroefjes. Het betongaas is eenvoudig op maat te knippen, mocht het niet geheel passen. Hoe maak je de boomschorsmat vast? Nadat het betongaas is geplaatst, kunt u de boomschorsmatten uitrollen en bevestigen met tie-wraps aan het betongaas.

Plaatsen van boomschorsmatten tegen hekwerken

Het plaatsen van boomschorsmatten tegen hekwerken is snel en eenvoudig te realiseren. De boomschorsmat dient u uit te rollen tegen het hekwerk en daarna te bevestigen met tie-wraps.

- Plaatsen van boomschorsmatten tegen schuttingen: Het plaatsen van boomschorsmatten tegen bestaande houten tuinschermen of schuttingen is eveneens snel te realiseren. U rolt de boomschorsmatten uit tegen de schuttingen en spijkert deze vast met krammen. U tuin krijgt hiermee meteen een natuurlijke uitstraling.

- Plaatsen van boomschorsmatten tegen betonschuttingen of lelijke muur: Voordat u een tuinmat of boomschorsmat tegen een muur of betonschutting bevestigd, dient u eerst wat houten panlatten tegen de muur te plaatsen. Dit gaat het snelst met behulp van montagekit. Daarna kunt u de boomschorsmat eenvoudig uitrollen tegen de muur of betonschutting en bevestigen met krammen.

Zichtdoeken

Tuinmatten zoals wilgenmatten, bamboematten, en heidematten, en rietmatten, zijn meestal minder zichtdicht dan bijvoorbeeld schuttingen. Om toch een hogere mate van privacy te bereiken kunt u achter of tussen de tuinmatten zichtdoeken plaatsen. Zodoende bereikt u toch de verlangde zichtdichtheid en kunt u met een gerust hart in uw tuin gaan zitten, zonder dat u het gevoel hebt begluurd te worden.

Boomschorsmatten kopen

Wilt u een degelijke en mooie boomschorsmat, schorsmat of boomschors schutting kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is de boomschorsmat niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere schuttingen, zoals hout beton schuttingen, wilgenmatten, heidematten of bamboematten