Houtbergingen

In deze categorie vindt u onze houtbergingen of haardhoutbergingen in verschillende formaten en uitvoeringen. Een houtberging van grenen hout voor uw houtopslag in de tuin maar ook handgemaakte houtbergingen van staal die geschikt zijn voor binnen en buiten. Heeft u vragen, neem dan even contact met ons op via contact Bestelt u uw nieuwe houtberging bij Intergard, dan profiteert u van de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u houtbergingen per volle vracht in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Meer

10 Resultaten

10 Resultaten

Waarom kiezen voor een houtberging

Een houtberging of haardhoutberging is een ideale oplossing voor het opbergen van uw openhaardhout. De houtberging of haardhoutberging van hout wordt geleverd als bouwpakket en is eenvoudig te monteren. In ons assortiment vindt u ook onze houtstapelhouders. Met deze houtstapelhouders bouwt u in een oogwenk een houtberging voor de opslag van houten blokken of openhaardhout voor uw openhaard, allesbrander, vuurkorf of tuinhaard. Naast de houtbergingen van hout vindt u ook onze handgemaakte houtbergingen van staal. Deze zijn geschikt voor binnen en buiten gebruik.

Waaruit bestaat onze houtberging

In ons assortiment hebben we verschillende modellen houtbergingen. Zowel van grenen hout en voor gemonteerd dan wel houtbergingen van staal. Deze stalen houtbergingen zijn handgemaakt en hebben een luxe uitstraling.

Hoe bewaar ik mijn haardhout in mijn houtberging op een goede manier?

Houd het hout altijd droog! Dit is het belangrijkste criterium voor de opslag van haardhout. Het vochtgehalte hangt af van de houtsoort, het seizoen en andere omstandigheden. Er geldt één vuistregel. Als het vochtgehalte van het hout minder dan 20% is, dan brandt het goed Om het brandhout goed te laten drogen zijn deze drie factoren van belang:

+goede zonnestraling

+voldoende luchttoevoer

+beschutting tegen regen en andere weersinvloeden

Let op: Bewaar het haardhout nooit in gesloten ruimtes, zoals een kelder of een tuinhuisje. Daar krijgt het hout te weinig luchtcirculatie en zon. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe en waar je je brandhout kunt opslaan. Voorbeelden hiervan zijn: Een vrijstaande stapel die beschermd is tegen vocht. Bijvoorbeeld door bovenop een zeil te leggen. Ook kun je ervoor zorgen dat de houtstapel op een europallet, stenen of ruw hout wordt geplaatst. Dit beschermt het hout van het vocht dat in de grond zit. Een stapel hout die onder een afdakje wordt opgeslagen. Een speciale manier van stapelen. De cilindervormige stammen worden beschermd tegen regen met een dak van houten dakpannen. Naast de muur van een huis gestapeld. Het beste is om zuidkant van het huis hievoor te gebruiken. Om de houtstapel goed te laten ventileren moet het minimaal 10-15 cm van de muur van het huis af staan. Een speciale haardhoutopslag. Dit is ook een geschikte plek om je haardhout op te slaan. Als het hout buiten wordt opgeslagen droogt het op natuurlijke wijze in de zon en de wind. Hoelang het hout er precies over doet om te drogen is vaak een punt van discussie. Uiteindelijk is de doorslaggevende factor altijd dat het optimale vochtgehalte minder dan 20% moet zijn. Als het hout deze waarde heeft bereikt geeft het een optimaal brandresultaat.

Wist je dit over haardhout?

Vers hout bestaat voor 45 procent uit water. Als je het gelijk zou verbranden dan zou de ruimte blauw staan van de rook. Daarom moet je haardhout eerst laten drogen. Als het haardhout een watergehalte van 25% heeft bereikt dan kun je het gebruiken. Hier heb je bijvoorbeeld een hele zomer aan droogtijd voor nodig. Hout droogt langzamer als de schors er nog omheen zit. Daarom kun je haardhout beter eerst hakken. Ook voorkom je hiermee dat het brandhout beschimmeld raakt.

Een houtberging kopen

Wilt u een degelijke houtberging kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is een houtberging niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere categorieën zoals tuinafscheidingen, speeltoestellen of sierbestrating Bent u tevens op zoek naar een manier om uw lelijke kliko op te bergen? Kijk dan ook eens op kliko ombouw