Schapenhekken

Houdt u van een landelijke, natuurlijke sfeer in uw tuin? Dan is een schapenhek wellicht een geschikte keuze voor uw tuin. Schapenhekken zijn verkrijgbaar in hazelaar, acaciahout/Robinia en kastanjehout. Kastanjehout is een prachtige duurzame houtsoort, welke goed bestand is tegen vocht vanwege de fijne vezelstructuur van het hout. Hazelaar heeft een mooie dichte structuur. Acaciahout of Robinia staat bekend om zijn natuurlijke hardheid, vergelijkbaar met eiken of teakhout en is het meest duurzame Europese hout. Een kastanjehouten-, acacia hekwerk of schapenhek geeft uw tuin een mooie landelijke natuurlijke uitstraling. Kastanjehouten hekwerken of schapenhekken zijn een duurzame milieuvriendelijke keuze voor uw tuin, daar deze niet worden verduurzaamd met chemicaliën. Bij Intergard hebben wij volop kwalitatief kastanjehouten producten waaronder tevens prachtige kastanjeschermen. Wij adviseren u graag.

Bestelt u uw kastanjehouten hekwerken of schapenhek bij Intergard, dan profiteert u van onze mooie schapenhek aanbiedingen tegen de scherpste prijzen en het meest ruime aanbod.

Bent u wederverkoper en koopt u kastanjehouten schapenhekken per pallet in, stuur dan uw aanvraag naar [email protected] en u krijgt een passende offerte toegestuurd met onze scherpste importeursprijzen.

Lees hier meer over onze schapenhekken.

Meer

25 Resultaten

25 Resultaten

Waarom kiezen voor schapenhekken of kastanjehouten hekwerken

Schapenhekken, acacia Robinia of kastanjehouten hekwerken worden veel in natuurlijke tuinen en omgeving gebruikt, zoals in de duinen om wind en daarmee stuifzand te onderbreken, parken en bossen, is duurzaam en milieuvriendelijk. Ook worden schapenhekken, acacia en kastanjehouten hekwerken veel gebruikt bij festivals of als afrastering bij kippen of vee. In ons assortiment hebben we zowel engels als franse schapenhekken of kastanjehouten hekwerk. Indien u kiest voor een kastanjehouten hekwerk dan kiest u voor een kwalitatief hoogwaardig product met een zeer lange levensduur. Extreem harde klimatologische omstandigheden en bijzondere bodemgesteldheid versterken de fysisch-chemische eigenschappen van de hazelaar. Door zijn bijzondere sterke eigenschappen en lage hygroscopiciteit is deze houtsoort het hele jaar door zeer geschikt voor de productie van o.a. schapenhekken en meubelen voor tuinarchitectuur. De voorbereiding van het materiaal voor de productie van hekken begint met oogsten als handarbeid. Dit is een natuurlijke afrastering en de afmetingen kunnen soms verschillen. Het hout is niet gedroogd, natuurlijk, dankzij de aanwezigheid in de houtstructuur van natuurlijke zuren en tannines is impregneren niet nodig. Hoe lang gaat een schapenhek mee? Kastanjehout heeft een duurzaamheid van ongeveer 25 jaar, hazelaar ongeveer 15 jaar. Acaciahout ofwel Robinia heeft een hardheid vergelijkbaar met eiken of teak. Acaciahout is de meest duurzame Europese houtsoort. en heeft ook een levensduur van ongeveer 25 jaar. Kastanjehout , acacia en hazelaar zijn onbehandeld en hebben geen chemische behandeling nodig voor een langere duurzaamheid, bovendien is het een zeer goed alternatief voor geïmpregneerd hout. Testmethode NEN-EN-350-2. geeft een verwachte levensduur aan. Door allerlei verschillende omstandigheden kan dit naar boven of beneden afwijken. Dat kan aan bodemtype liggen, maar ook aan belasting, of iets in beton gestort wordt, vocht etc. Op een verwachte levensduur kunnen we geen garantie afgeven.

Waaruit bestaan onze schapenhekken kastanjehouten hekwerken

Schapenhekken en hekwerk van acaciahout of kastanjehout bestaan uit gekloofde kastanje, acacia of hazelaarslatten die aan elkaar gebonden worden met verzinkt staaldraad. Het hout is in verschillende hoogtes (50cm t/m 200cm) en lengtes (5m en 10m) verkrijgbaar en wordt op rol geleverd. Welke latafstanden heeft een schapenhek? U kunt kiezen tussen verschillende latafstanden bijvoorbeeld 4/5cm, 7/8cm of 8/10cm. Wat is het verschil tussen een Engels en een Frans hekwerk? Engels schapenhek en kastanjehouten hekwerk is gekliefd en wat rustieker dan het Franse hekwerk. Frans schapenhek is gezaagd is wat puntiger aan een uiteinde en strakker dan Engels hekwerk. Kastanjehout, acacia en hazelaar zijn milieuvriendelijke tuinhekken, er komen geen chemicaliën voor verduurzaming aan te pas en worden als tuinafscheiding aanbevolen door milieu-organisaties en zelfs door onze voormalige minister van VROM, Jacqueline Cramer.

Plaatsen van een schapenhek

Kastanjehouten hekwerken of schapenhekken zijn eenvoudig te plaatsen door ze uit te rollen en tegen kastanjehouten palen te bevestigen door middel van krammen. Hoeveel palen heeft u nodig bij een schapenhek? De kastanjehouten palen worden om de 150cm in de grond geplaatst. Hoe diep moeten de palen van een schapenhek? De palen moeten ongeveer een derde in de grond geplaatst worden. Hoe zet je een schapenhek vast? Dit kan eenvoudig door het gebruik van krammen waarmee u het schapenhek tegen houtenpalen kunt vastspijkeren. Zoekt u misschien toch en wat strakker houten hek, kijkt u dan ook eens bij onze houten tuinhekken

Poortje voor schapenhek

Om een doorgang te verkrijgen worden kastanjehouten poortjes geplaatst. Onze kant en klare schapenhek poortjes zijn voorzien van hang- en sluitwerk, waaronder hengen, duimen en een tuinheksluiting. Ook zijn er eikenhouten frames leverbaar in verschillende afmetingen waarop u het kastanjehout kunt bevestigen.

Kastanjehouten, acacia Robinia hekwerken of schapenhekken kopen

Wilt u degelijke en mooie schapenhekken of kastanjehouten hekwerken kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Natuurlijk kunt u het schapenhek in kastanjehout, acacia Robinia of hazelaar zelf plaatsen, maar wilt u dat wij dit voor u regelen, dan kost dit €15,- euro per strekkende meter.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.

Is een kastanjehouten schapenhek niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere tuinafscheidingen, zoals natuurlijke tuinafscheidingen, tuinverlichting of hekwerken