Verzending

Wilt u de status van uw bestelling weten?

Neem dan even telefonisch of per mail contact met ons op, houdt uw bestelnummer gereed en wij kijken het gelijk voor u na.

Pakketten worden normaliter binnen 72 uur aangeboden aan de koerier en verzonden. De uiteindelijke levertijd bedraagt gemiddeld 3 tot 10 werkdagen, dit is indicatief en afhankelijk van de grootte van het product. Tijdens het hoogseizoen kunnen de levertijden wat uitlopen. Momenteel kampen we met flinke vertragingen in de aanleveringen en onderbezetting waardoor we een levertijd hebben van ongeveer 20 werkdagen.  De vermelde verwerkings- en levertijden zijn indicatief en hieraan kun je als klant geen rechten ontlenen. Bestellingen van producten die niet met een koeriersdienst verzonden kunnen worden gaan met groot transport vaak vergezeld van een kooiaap.

Wat zijn de verzendkosten?

Intergard levert haar assortiment door heel Europa. De hoogte van de verzendkosten wordt vooraf tijdens het bestelproces via de site berekend en aan u kenbaar gemaakt m.u.v. de Waddeneilanden, waarop een extra opslag wordt berekend. Indien u op de Waddeneilanden woont dient u vooraf contact met ons op te nemen betreffende de transportkosten. De hoogte van de verzendkosten hangt samen met gewicht, locatie en grootte van het bestelde product. We werken enkel met gespecialiseerd en klantvriendelijke transporteurs en pakketdiensten, die bekend zijn met ons assortiment, zodat eventuele schades tijdens transport tot het minimum worden beperkt.

Op het moment dat uw bestelling op complete wordt gezet, staat deze in ons magazijn klaar voor verzending. Zodra de zendingen zijn ingepland door de transporteur, krijgt u een email toegestuurd met een track and trace code, zodat u de zending kunt volgen en eventueel contact kunt opnemen met de desbetreffende transporteur. Mocht u toch onverhoopt niet thuis zijn, dan wordt u door de transporteur gebeld of krijgt u een kaart in de bus, waarmee u een nieuwe afspraak kunt inplannen met onze vervoerspartners. Ook is het mogelijk om tijdens het bestelproces aan te geven op welke dag u het liefst de bestelling zou willen ontvangen. Let u op, u tekent voor goede ontvangst, indien achteraf blijkt dat er schade is, kunt u dit niet meer reclameren!

Heeft u gekozen voor de optie "Afhaling bij Intergard", dan berichten we u zodra u de goederen kunt komen afhalen. Afhalen kan doordeweeks tussen 12.00-14.00 uur op afspraak. Afhaal locatie: Ambachtsweg 8 te Wierden. (Let op: bestellingen worden pas gereserveerd voor afhaling, zodra de betaling door ons is ontvangen)

Heeft u uw bestelling niet binnen 20 werkdagen ontvangen?

Vanwege het coronavirus worden onze goederen vaak met flinke vertraging aangeleverd en kampen onze medewerkers en die van onze transporteurs met flinke onderbezetting. Mocht u uw bestelling niet binnen 20 werkdagen hebben ontvangen, dan bestaat eventueel de mogelijkheid tot afhaling vanuit ons magazijn te Wierden. U kunt hierover contact met ons opnemen via telefoonnummer 0546-579030 en de status van uw bestelling bespreken.

Prijswijzigingen voorbehouden.

Zoals bij iedereen welbekend is, zijn door de aanhoudende wereldwijde vraag naar hout de prijzen enorm gestegen en de beschikbaarheid minimaal. We kunnen onderhand wel concluderen dat de markt niet meer heet is, maar in brand staat. Gezien de omvang van ons assortiment zijn we dan ook niet in staat om dagelijks alle prijzen aan te passen. De prijzen op de site zijn dan ook richtprijzen zolang de voorraad strekt en prijswijzigingen zijn voorbehouden. Levertijden kunnen eventueel oplopen tot wel 12 weken of meer.

Oekraïne-oorlog.

Nadat de coronapandemie eindelijk op zijn retour lijkt, heeft zich een volgende crisis aangediend: de situatie in Oekraïne is vooral afschuwelijk voor alle getroffenen, maar heeft ook verregaande gevolgen voor de economie wereldwijd. Prijzen, levertijden, beschikbaarheid: alles komt onder (extra) druk te staan, waarbij onze branche er zelfs meer dan andere onder lijdt. Rusland en Oekraïne zijn namelijk belangrijke leveranciers van voor onze branche benodigde grondstoffen en producten. Daarnaast zijn er de stijgende brandstof- en energieprijzen, waardoor transport- en productiekosten exploderen. Ondanks onze voorraad- en inkoopstrategie kunnen we helaas niet garanderen dat er voldoende beschikbaarheid is en blijft. Deze onvoorziene en zeer uitzonderlijke omstandigheden hebben ertoe geleid dat wij op een andere manier onze prijzen gaan hanteren. Met onmiddellijke ingang hanteren wij onze meest actuele prijslijst, met de opmerking dat wij ons te allen tijde kunnen beroepen op (extra) toeslagen en/of hogere prijzen. Een door u geplaatste order is pas definitief akkoord wanneer de aantallen en de bijbehorende prijzen door ons bevestigd zijn. Indien wij goederen niet voorradig hebben of u verzoekt om een latere levering, kan dit uitsluitend in overleg en na akkoord van Intergard Import Export B.V. Hopende op uw begrip en medewerking.