Waarom kiezen voor vlonderplanken
Wanneer u kiest voor onze vlonderplank dan kiest u voor een plank van hoogwaardige kwaliteit. In ons assortiment hebben we geïmpregneerde vlonderplanken hardhout vlonderplanken composiet vlonderplanken Vlonderplanken worden veelal gebruikt als alternatief voor bestrating, denk hierbij aan terras, balkon en bij het zwembad. Composiet vlonderplanken zijn erg kleurvast, gaan erg lang mee omdat composiet een sterk materiaalsoort is. Vlonderplanken van hardhout zijn erg duurzaam en hebben een verwachte levensduur van 20-25 jaar. Hardhout geeft uw vlonderterras een warme uitstraling doordat hardhout een diepe warme bruin/rode kleur heeft. Al jaren een zeer populaire vlonderplank. Hardhout kan erg goed tegen vocht en is daardoor zeer geschikt voor een vlonderterras aan het water. Bamboe vlonderplanken geven uw tuin of terras een luxe uitstraling. Bamboe is ook een duurzaam product. Uiteraard kunt u ook kiezen voor geïmpregneerde vlonderplanken. Ook deze vindt u in ons assortiment. De vlonderplanken zijn eenvoudig zelf te leggen en geeft uw tuin een warme uitstraling.
Waaruit bestaan onze vlonderplanken
Onze vlonderplanken bestaan uit kwalitatief hoogwaardig hout, FSC gecertificeerd wat staat voor verantwoord bosbeheer. U kunt kiezen voor geïmpregneerd hout, hardhout of voor WPC composiet vlonderplank. De vlonderplanken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes.
Rekenmodel voor vlonderplanken
Om uit te rekenen hoeveel planken u nodig hebt aan de hand van de M2 deelt u het totaal M2 door de werkende breedte van de plank. Bijvoorbeeld; 20: 0,146= 137 meter aan vlonderplanken. Dit deelt u door de lengte van de plank. Zo weet u precies hoeveel vlonderplanken er nodig zijn.
Vlonderplanken kopen
Wilt u degelijke en mooie vlonderplanken kopen, kies dan voor Intergard. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs. Heeft u liever vlondertegels? Kijk dan in onze categorie vlondertegels, deze zijn leverbaar in verschillende maten en houtsoorten waaronder hardhout en grenen. Natuurlijk kunt u de vlonderplanken zelf plaatsen, maar wilt u dat wij dit voor u regelen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via 0546 579030 en wij helpen u graag verder.
Zijn de vlonderplanken niet wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere categorieën zoals tuinafscheidingen, sierbestrating of tuinhuisjes
Stappenplan vlonder maken
Nu uw het benodigde materiaal heeft bepaald kunt u aan de slag met het daadwerkelijk bouwen van uw vlonder. Hieronder lopen we daar in een aantal stappen met u doorheen.
Stap 1 Plaatsen van de palen Met behulp van de grondboor en de paalhamer plaatst u de hardhouten palen. Zorg dat deze minimaal 100cm de grond ingaan en dat ze 20cm boven de grond blijven dit i.v.m. een goede ventilatie van uw terras. Het eerste deel doet u met de grondboor en het laatste stuk doet u met de paalhamer. De palen minimaal 100cm de grond in wordt aangeraden omdat het zo met vorst niet omhoog kan komen. De piketpalen plaatst u om de 40 à 50cm.
Stap 2 Het plaatsen van het worteldoek Na het plaatsen van de palen legt u het worteldoek hier overheen. Met behulp van een stanleymes maakt u gaten waar de palen doorheen kunnen. Heeft u meerdere worteldoeken nodig dan is het aan te raden deze te laten overlappen als u het legt.
Stap 3 Het bevestigen van de dwarsliggers U kunt nu de dwarsliggers of onderbalken bevestigen aan de palen. Deze plaatst u langs de piketpalen. Dit doet u met behulp van m8 slotbouten die 120mm lang zijn. Zorgt dat de buitenste dwarsliggers aan de buitenkant van de palen komen. De dwarsliggers dienen aan de zijkant van de houten balken te komen. Dit zorgt voor de meest stevige verbinding.
Stap 4 Het plaatsen van de planken U kunt nu de planken gaan bevestigen op de dwarsliggers. Als de vlonder grenst aan een buitenmuur zorg er dan voor dat er minimaal 2 centimeter tussen de muur en de eerste plank blijft zodat het hout voldoende ruimte heeft om te werken. Schroef de planken om de 40cm aan de dwarsliggers. Gebruik hiervoor speciale RVS vlonderschroeven. De slotbouten langs de palen en niet op de palen schroeven. De piketpalen moeten altijd iets onder de hoogte van de balken geplaatst worden.
Stap 5 Maak uw vlonder sfeervol! Een vlonder is natuurlijk pas echt af als er hippe meubels op staan geheel naar uw eigen stijl! Misschien heeft u al wat meubels staan of kunt u nieuwe meubels shoppen. Daarna is het terras pas echt af en kunt u lekker relaxen of dineren met vrienden en familie.
Handige tips om uw vlonderterras aan te leggen
Het aanleggen van een vlonder is natuurlijk niet zomaar wat. Daarom delen we graag onze handige tips met u: Om uw droomterras te bouwen en zorgen dat u geen enkel detail mist is het goed om vooraf inspiratie op te doen op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Maak een moodboard en zo verzamelt u de elementen van uw eigen droomterras bij elkaar. Gooi uw oude terrastegels niet weg, maar gebruik dit als fundering onder de regels. Zo krijgt u een mooi en stevig terras. Bestel uw materialen ruim, zodat u tijdens het bouwen van het terras niet gehinderd wordt door te weinig materiaal.